Χαριτόπουλος: «Προσπαθούμε να ξεκινήσουμε κάτι τελείως καινούργιο»

Ο Δημήτρης Χαριτόπουλος επέστρεψε στον Άρη στα 37 του χρόνια, ύστερα από το 2006 και αναφέρθηκε και στο θέμα της ηλικίας και ποιο ρόλο παίζει στο μπάσκετ σήμερα, αλλά και στον στόχο των κίτρινων να ξεκινήσουν κάτι καινούριο.

Χαριτόπουλος: «Προσπαθούμε να ξεκινήσουμε κάτι τελείως καινούργιο»

Ο έμπειρος σέντερ τόνισε αρχικά στη διάρκεια της Media Day του Άρη: “Είναι λίγο διαφορετική η κατάσταση για μένα… Μπορεί να έχουν περάσει 14 χρόνια από την τελευταία φορά που ήμουν στον Άρη, αλλά μου μοιάζει και λίγο σαν χθες η αίσθηση που έχω, γιατί η ομάδα περιβάλλεται από τους ίδιους ανθρώπους τα τελευταία 20-25 χρόνια. Πολλά γνώριμα πρόσωπα, νιώθω πάρα πολύ άνετα, η ομάδα λειτουργεί σαν οικογένεια, υπάρχει οργάνωση, οπότε δεν νιώθω ότι πέρασαν πολλά χρόνια…”.

Για το θέμα της ηλικίας του και το αν θεωρεί ότι είναι παράδειγμα προς μίμηση στα 37 του χρόνια είπε: “Μπορεί να είμαι σε μεγάλη ηλικία, το γνωρίζω αυτό, αλλά το μπάσκετ είναι κάτι που αγαπώ πολύ, δουλεύω σκληρά γι’ αυτό, προσπαθώ να διατηρώ το κορμί μου σε τέτοιο επίπεδο ώστε να είμαι ανταγωνιστικός μέσα στο παιχνίδι. Όταν θα έρθει η στιγμή που δεν θα είμαι τόσο ανταγωνιστικός, θα σταματήσω κιόλας. Ανεξαρτήτως ηλικίας, όταν κάποιος δουλεύει σκληρά, έχει θέση σε ομάδα, οπότε κι εγώ έτσι συνεχίζω. Πηγαίνω χρόνο με το χρόνο κι όσο αντέχω να δίνω τα πάντα μέσα στο γήπεδο, θα συνεχίσω να το κάνω”.

Για το τι μπορεί να πετύχει ο Άρης φέτος υπογράμμισε: “Υπάρχουν ιδιαίτερότητες τη φετινή χρονιά. Ο Άρης έχει περάσει από πολλά κύματα τα τελευταία χρόνια. Εμείς προσπαθούμε να κάνουμε κάτι ξεχωριστό φέτος, προσπαθούμε να σβήσουμε όλες τις δύσκολες στιγμές που είχε ο Άρης, να ξεκινήσουμε κάτι τελείως καινούριο, με έναν προπονητή ο οποίος φέτος θα έχει το χρόνο να περάσει τη δική του φιλοσοφία. Χρειαζόμαστε χρόνο σίγουρα γιατί η ομάδα έχει νέους παίκτες, από διαφορετικές φιλοσοφίες προπονητών. Υπάρχει ένα πολύ θετικό χαρακτηριστικό, ότι η ομάδα αποτελείται από παίκτες που παλεύουν κάθε στιγμή, κάθε δευτερόλεπτο μέσα στο γήπεδο. Αυτό φαίνεται κι από τις προπονήσεις και από τα πρώτα φιλικά. Από την άλλη σαν ομάδα χρειαζόμαστε πάρα πολλή δουλειά για να βρούμε συνεργασίες, ειδικά επιθετικά, να καταλάβουμε τη φιλοσοφία του κόουτς όσο καλύτερα γίνεται και να παρουσιάσουμε ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο σε κάθε παιχνίδι. Πηγαίνουμε μόνο για τη νίκη, δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα στην ομάδα αυτή”.

Ρωτήθηκε αν το παιχνίδι κυπέλλου με τον Ιωνικό το δουν οι παίκτες ως άκομα ένα στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το πρωτάθλημα και απάντησε: “Όχι, κανένα παιχνίδι δεν το βλέπουμε στον Άρη έτσι. Γνωρίζουμε ότι είμαστε ανέτοιμοι, φαντάζομαι ότι και οι άλλες ομάδες είναι ανέτοιμες αυτή τη περίοδο. Πάμε για τη νίκη ξεκάθαρα. Το Κύπελλο είναι ένας θεσμός που με λίγη τύχη και πολλή προσπάθεια μπορείς να φτάσεις αρκετά ψηλά. Εμείς θα βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Παίζουμε εκτός έδρας που δεν είναι και ότι καλύτερο, απέναντι σε μια ομάδα που παρουσιάζει ένα πρόσωπο το οποίο δεν μπορείς να περιμένεις. Θα κοιτπαξουμε το παιχνίδι μας να είμαστε όσο πιο έτοιμοι μπορούμε αυτή τη περίοδο για να πάρουμε τη νίκη”.