Πασκουάλ: Κέρδισαν και διαμαρτύρονται για τη διαιτησία

Ο Ολυμπιακός έχοντας σοβαρά παράπονα από τη διαιτησία έκανε το Break στο ΟΑΚΑ στον πρώτο τελικό της Βasket League κόντρα στον Παναθηναϊκό και ο κόουτς των «πράσινων» έκανε μια άστοχη δήλωση.

Πασκουάλ: Κέρδισαν και διαμαρτύρονται για τη διαιτησία

Ο Τσάβι Πασκουάλ αναφέρθηκε στα παράπονα του Ολυμπιακού λέγοντας πάνω - κάτω ότι όταν μια ομάδα κερδίζει έχοντας αδικηθεί, δε νοείται να έχει παράπονα:

«Είναι ένα παιχνίδι με δύο πρόσωπα, είχαμε τον έλεγχο, κάναμε αυτό που πρέπει στα πρώτα 12 λεπτά. Στα υπόλοιπα λεπτά παίξαμε φριχτά, δεν μπορούμε να παίξουμε χειρότερα. Στο δεύτερο δεκάλεπτο κάναμε πέντε λάθη, είχαμε βεβιασμένες ενέργειες, σουτ, με κακές προϋποθέσεις. Όταν επιστρέψαμε επιθετικά κάναμε κακές επιλογές, το ένα λάθος πίσω από το άλλο. Στο τελευταίο κομμάτι κάναμε λάθη και στην άμυνα λόγω απογοήτευσης. Χάσαμε ένα παιχνίδι που δεν αξίζαμε να κερδίσουμε.

Το σκορ είναι απλά στο 1-0. Δεν ήμασταν όπως έπρεπε, σαν άλλη ομάδα, παίξαμε με άλλο τρόπο. Είναι μία σειρά πλέι οφ. Όταν υπάρχει μία συγκεκριμένη γραμμή στην διαιτησία και τα πράγματα εξακολουθούν να έχουν την ίδια πορεία δεν τρέχει τίποτα. Σκοράρουμε πολλούς πόντους στους αιφνιδιασμούς, σήμερα 5 σε 16 προσπάθειες, δεν είναι συνηθισμένο για εμάς. Από ένα σημείο και έπειτα χάσαμε τον έλεγχο, ως γηπεδούχοι είχαμε μεγάλη πίεση και όχι ηρεμία. Όταν πέρασε μπροστά ο Ολυμπιακός στο 60-70% του ματς αμυνόμασταν».

Κληθείς να σχολιάσει τη διαιτησία, ο Καταλανός είπε: «Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Στην αρχή είχαν παράπονο για τους διαιτητές, μετά παράπονα ενώ ήταν μπροστά στο σκορ. Δεν είναι σοβαρές καταστάσεις αυτές».

Για τον κόσμο που έφυγε πριν το τέλος: «Χάσαμε εμείς το παιχνίδι, ξεκάθαρα δεν είχαμε τον έλεγχο. Δεν ήταν μόνο ο Καλάθης κακός, αλλά πολλοί παίκτες δεν ήταν σε καλή ημέρα. Το ότι έφυγε ο κόσμος είναι δικό μας σφάλμα. Στα δύο χρόνια εδώ είναι το χειρότερό μας παιχνίδι. Είμαι ο μέγιστος υπεύθυνος, αρκετοί παίκτες έπαιξαν κάτω από τις δυνατότητές τους. Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλύτερος από εμάς, έτρεξε όταν έπρεπε όμως είναι απλά το 1-0, έχει πολύ μέλλον μπροστά».