Τακιανός: «Έτσι θα κριθεί ο νικητής των τελικών»

Ο προπονητής των Τρικάλων μίλησε στο fosonline.gr για τα στοιχεία που θα κρίνουν τους τελικούς τους «αιωνίων». 

Τακιανός: «Έτσι θα κριθεί ο νικητής των τελικών»

Ο Φώτης Τακιανός έκανε όλη την Ελλάδα να παραμιλάει με την ομάδα του, τα Τρίκαλα, στη τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, όταν κέρδισε εκτός έδρας τον Κόροιβο, αποτέλεσμα που σήμανε τον υποβιβασμό της ομάδας της Αμαλιάδας.

Σήμερα στο fosonline.gr αναλύει την σειρά των τελικών ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, δίνοντας φαβορί τους πράσινους, αλλά υπενθυμίζοντας πως οι ερυθρόλευκοι σε τέτοια παιχνίδια έχουν την εμπειρία και την ικανότητα να αντιδρούν και να αντεπεξέρχονται των δυσκολιών.

Ρωτήθηκε ποιος είναι το φαβορί σε αυτή τη σειρά και απάντησε: «Φαβορί στη σειρά λόγω ψυχολογικού πλεονεκτήματος, έδρας, ρόστερ χωρίς ελλείψεις λόγω τραυματισμού και υψηλότερο δείκτη αγωνιστικής ετοιμότητας φαίνεται ότι είναι ο Παναθηναϊκός. Πρέπει, όμως, να υπολογίσουμε την πίεση του φαβορί και του “must win situation” του Παναθηναϊκού και από την άλλη το κίνητρο και την εμπειρία σε αγώνες με την πλάτη στον τοίχο που έχει ο Ολυμπιακός. Είναι παράγοντες που ίσως ρίξουν το ύψος του πήχη του φαβορί».

Για τον Τακιανό η σειρά θα κριθεί «εφόσον είμαστε σε σειρά αγώνων, παράγοντες όπως η ψυχολογική και πνευματική προετοιμασία των παικτών, ο βαθμός συγκέντρωσης, ο έλεγχος των συναισθημάτων και η αποτελεσματικότητα των αποφάσεων κάτω από συνθήκες πίεσης θα παίξουν σημαντικό ρόλο.
Όπως επίσης σημαντικό θα είναι το ingame coaching λόγω έλλειψης χρόνου και οι αποφάσεις των παικτών - προσωπικοτήτων. Θεωρώ ότι το πλεονέκτημα κρύβεται στο ποιος θα εκτελέσει σε υψηλό επίπεδο τα απλά πράγματα σε άμυνα και επίθεση».

Ο ίδιος δεν περιμένει δραστικές αλλαγές στο παιχνίδι των δύο ομάδων: «Εκπλήξεις μεγάλες δεν περιμένουμε. Ίσως μπορούμε να διακρίνουμε για τον Παναθηναϊκό διαφορετικό playbook, αλλά με τα συγκεκριμένα χτυπήματα και για τον Ολυμπιακό μια ανακατανομή ρόλων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι ο Λεκαβίτσιους από τον Παναθηναϊκό και ο Ρόμπερτς από τον Ολυμπιακός δείχνουν να είναι σε καλό μομέντουμ».