Basket League και τηλεοπτικά –Το σενάριο ΕΡΤ, τι κρύβεται πίσω από αυτό, οι ομάδες… εμπόδιο

Γιατί δεν ισχύουν τα περί συμφωνίας της Basket League με την ΕΡΤ, τι κρύβεται πίσω από τα δημοσιεύματα και τι πρέπει να αλλάξει στο θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Basket League και τηλεοπτικά –Το σενάριο ΕΡΤ, τι κρύβεται πίσω από αυτό, οι ομάδες… εμπόδιο

Τις τελευταίες ημέρες πυκνώνουν δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η ΕΡΤ έχει εξασφαλίσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Basket League. Δημοσιεύματα, τα οποία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα καθώς στο συγκεκριμένο θέμα η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που κάποιοι παρουσιάζουν.

Basket League και ΕΡΤ όχι απλώς δεν έχουν συμφωνήσει αλλά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή το θέμα έχει «παγώσει». Το όλο θέμα, όπως παρουσιάζεται από κάποιους, αποτελεί διακαή πόθο των ανθρώπων της Basket League που ευελπιστούν ότι θα βρουν με αυτόν τον τρόπο τηλεοπτική στέγη. Γι’ αυτό και γίνονται κινήσεις στο παρασκήνιο με βουλευτές, ενδεχομένως και υπουργούς να ασκούν πιέσεις. Μόνο που πλέον τα δεδομένα έχουν αλλάξει όσον αφορά την ΕΡΤ και δεν είναι τόσο εύκολο να ασκήσει κάποιος πιέσεις και να περάσει αυτό που θέλει.

Η κρατική τηλεόραση για να αποφασίσει να προχωρήσει σε συμφωνία με τη Basket League θα πρέπει να ξεπεραστεί το εμπόδιο δύο ομάδων και αυτές είναι ο Παναθηναϊκός και ΑΕΚ. Να αποχωρήσουν δηλαδή και οι δύο από την Cosmote και τότε η Basket League να καταλήξει στο σύνολό της στην ΕΡΤ. Συνεπώς, τα περί συμφωνίας, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.