ΕΣΑΚΕ: Κεντρική διαχείριση με ΕΡΤ που θέλει και Ολυμπιακό

Οι ομάδες της Basket league προχωρούν σε συνεργασία με την ΕΡΤ, η οποία δέχεται τη συμφωνία μόνο με τους «ερυθρολεύκους» τη σεζόν 2021-22.

ΕΣΑΚΕ: Κεντρική διαχείριση με ΕΡΤ που θέλει και Ολυμπιακό

Το τζάμπολ της Basket League έχει προγραμματιστεί για τις 10 Οκτωβρίου και το ενδεχόμενο να προκύψει κοινή τηλεοπτική στέγη είναι πιο πιθανό από ποτέ.

Στη σημερινή σύσκεψη του ΕΣΑΚΕ διαφάνηκε η διάθεση όλων των ομάδων για συνολική απόφαση, καθώς η ΕΡΤ είναι έτοιμη να φιλοξενήσει στις συχνότητές της ξανά το μπάσκετ προσφέροντας μάλιστα ένα καλό ποσό και ένα ακόμη καλύτερο τη σεζόν 2021-22.

Η ΕΡΤ εξήγησε όμως ότι με την ενδεχόμενη επιστροφή του Ολυμπιακού στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ το ενδιαφέρον θα είναι μεγαλύτερο, το προϊόν ελκυστικότερο και οι οικονομικοί όροι για όλους τους συλλόγους της Α1 προφανώς ευνοϊκότεροι.

Πάντως οι ομάδες δεν βιάστηκαν να πάρουν απόφαση, είναι σε συνεχείς επαφές με τους επιτελείς του Ραδιομεγάρου στην Αγία Παρασκευή και προσπαθούν να εξασφαλίσουν την καλύτερη δυνατή συμφωνία με γνώμονα το συμφέρον των ΚΑΕ.

Το αμέσως προσεχές διάστημα θα υπάρξουν νεότερες συναντήσεις και επαφές των παραγόντων που έχουν εξουσιοδοτηθεί από τον ΕΣΑΚΕ για να βρεθεί τηλεοπτικό συμβόλαιο, ώστε να υπάρξει λύση στο πολύ σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ΚΑΕ.

Στο μεταξύ η λίγκα είναι σε αναζήτηση κεντρικού χορηγού και προσπαθεί να συγκεντρώσει τις προτάσεις που υπάρχουν, ώστε να γίνει αξιολόγηση από τις ομάδες και να προχωρήσει στην επίτευξη συμφωνίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μια καλή πρόταση είναι από στοιχηματική εταιρεία, η οποία ωστόσο δεν προσφέρει ένα… αξιοπρεπές ποσό.