Αποσύρθηκε από την Α2 ο ΠΑΣ Γιάννινα

Τα οικονομικά προβλήματα και η αδυναμία των παραγόντων να βρουν λύση για τη δημιουργία ΚΑΕ υποχρέωσαν την ομάδα να υποβιβαστεί αυτοβούλως στα τοπικά πρωταθλήματα

Αποσύρθηκε από την Α2 ο ΠΑΣ Γιάννινα

Ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν πρόλαβε να χαρεί την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής και την άνοδο στην Α2 και επιστρέφει ξανά στα τοπικά πρωταθλήματα!

Οι Ηπειρώτες έκαναν εκπληκτική πορεία στο πρωτάθλημα της Β Εθνικής και κατάφεραν να ανέβουν στην Α2 κατηγορία παίζοντας κατά ομολογία το καλύτερο μπάσκετ.

Στη συνέχεια όμως τα προβλήματα με τη διοίκηση του Ερασιτέχνη, αλλά και με τον βασικό χορηγό προκάλεσαν οικονομική ασφυξία στην ομάδα.

Δεν βρέθηκε το κατάλληλο διοικητικό σχήμα για να αναλάβει την ευθύνη οργανωτικά και κυρίως οικονομικά, παρά τις ατέρμονες συζητήσεις και τις πολλές προσπάθειες που έγιναν στα Ιωάννινα.

Η ομάδα της Ηπείρου ουσιαστικά χτυπήθηκε από τα εσωτερικά της προβλήματα, μην βρίσκοντας ποτέ τον τρόπο να γίνει ΚΑΕ, και μετά την παραίτηση της επιτροπής μπάσκετ η συγκεκριμένη απόφαση αποτελούσε μονόδρομο.

Έτσι το «τρένο» που ξεκίνησε πριν μερικά χρόνια από την ΕΣΚΑΒΔΕ, ουσιαστικά «εκτροχιάστηκε» και επιστρέφει στο τοπικό πρωτάθλημα.

Ο Ερασιτέχνης, στον οποίο πέρασε το τμήμα μπάσκετ, απέστειλε έγγραφο στην ΕΟΚ ανακοινώνοντας την απόφαση του ΠΑΣ να αποσυρθεί από την Α2, η οποία παραμένει πλέον με 16 ομάδες, μετά και την αρχική αποχώρηση του Ανατόλια.