Παπαπέτρου: «Δεν ξέρω αν είμαι έτοιμος για ηγέτης στον Παναθηναϊκό»

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού Ιωάννης Παπαπέτρου, μίλησε για την απόφασή του να μείνει και να ηγηθεί, τη κουβέντα που έκανε με τον Γιαννακόπουλο αλλά και τον ηγετικό ρόλο που αναλαμβάνει.

Παπαπέτρου: «Δεν ξέρω αν είμαι έτοιμος για ηγέτης στον Παναθηναϊκό»

Για τον… νέο Παναθηναϊκό, τις προκλήσεις που ορθώνονται, την αποχώρηση Γιαννακόπουλου αλλά και τις ηγετικές υποχρεώσεις που καλείται να διεκπεραιώσει, μίλησε στην επίσημη πρώτη του Παναθηναϊκού ο Ιωάννης Παπαπέτρου.

Ο αρχηγός των «πράσινων» είπε αρχικά στη media day της ομάδας: «Είμαι πολύ χαρούμενος που για ακόμα μία σεζόν είμαι εδώ. Έχουμε ένα πάρα πολύ ωραίο σύνολο, με εξαιρετικούς χαρακτήρες. Η ομάδα προσπαθεί να βγάλει υγεία. Εύχομαι να είμαστε υγιείς όλοι μας και εμείς μέσα στο γήπεδο και όσοι ακολουθούν τις ομάδες. Θα είναι μια πολύ ωραία σεζόν. όλοι ανυπομονούμε να παίξουμε μπάσκετ, γιατί σταματήσαμε πρόωρα πέρυσι. Ανυπομονούμε να αρχίσει η σεζόν».

Για τις αλλαγές, αλλά και τι ήταν αυτό που τον κράτησε στην ομάδα, σχολίασε: «Για μένα ήταν πιο απλά τα πράγματα. Πριν από την αποχώρηση του κυρίου Γιαννακόπουλου είχα μια συζήτηση μαζί του, όπως και με τον κύριο Μάνο Παπαδόπουλο, αλλά και με τον Αλβέρτη και τον Διαμαντίδη. Το πόσο ωραία μου έχει φερθεί ο Παναθηναϊκός, μ' έχει κάνει να νιώσω οικογένεια του. Ήταν μονόδρομος να μείνω εδώ και να τελειώσω το συμβόλαιό μου. Πολλοί λένε πως είναι μια δύσκολη στιγμή, για μένα είναι τεράστια πρόκληση και δουλεύω όλη μου τη ζωή γι αυτό. Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να καταφέρουμε αρκετά πράγματα».

Για τον ρόλο του ηγέτη, ο Παπαπέτρου δήλωσε: «Είναι κάτι που εγκεφαλικά προσπαθώ να προετοιμαστώ από την πρώτη στιγμή. Μπασκετικά, δουλεύω από την πρώτη στιγμή για να φτάσω στο σημείο που είμαι σήμερα. Ποτέ δεν νιώθω ικανοποιημένος με κάτι, πάντα υπάρχει χώρος για βελτίωση. Αυτός είναι ο σκοπός μου. Δεν ξέρω αν είμαι 100% έτοιμος, ξέρω ότι έχω προετοιμάσει τον εαυτό μου, όσο καλύτερα μπορώ ψυχολογικά και σωματικά, για να ανταπεξέλθω σε αυτή τη νέα πρόκληση».

Για τους στόχους της ομάδας, ανέφερε: «Πολλές σεζόν ξεκινάμε και λέμε για έναν στόχο, ο οποίος ακούγεται πάρα πολύ ωραίος για τον κόσμο και δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες. Εγώ δεν θέλω να δημιουργήσω κάποια προσδοκία. Αυτό που θέλει να δείξει η φετινή ομάδα είναι πιο σημαντικό από τους στόχους. Προφανώς, ο Παναθηναϊκός θέλει να κερδίζει, αλλά εμείς θέλουμε να δείξουμε ένα μαχητικό πνεύμα, όπως καμία άλλη σεζόν. Θέλω να δουλέψουμε περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα, να παλέψουμε κάθε παιχνίδι, να δείξουμε το πνεύμα οικογένειας προς τα έξω και αυτό θα μας φτάσει πέρα από τους στόχους μας. Δεν θα θέσω κάποιον στόχο. Πάμε μέρα με τη μέρα».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας