Παπαθεοδώρου: Επιλέξαμε να σουτάρουν Αντετοκούνμπο, Καλάθης

Τα πολλά τρίποντα του Παναθηναϊκού (15) εκ των οποίων οι Καλάθης και Αντετοκούνμπο είχαν επτά (στα 11…). Ήταν κάτι που επέλεξε να αφήσει ο ΠΑΟΚ και ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος…

Παπαθεοδώρου: Επιλέξαμε να σουτάρουν Αντετοκούνμπο, Καλάθης

Ο τεχνικός του Δικέφαλου τόνισε στη συνέντευξη Τύπου: «Έγινε ένα αρκετά ποιοτικό παιχνίδι όπου εμείς ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί για περίπου 30 λεπτά. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ελέγξαμε τον ρυθμό και περιορίσαμε σημαντικά κομμάτια στην επίθεση του Παναθηναϊκού. Είχαμε λίγα λάθη, καλές αποφάσεις, αποτελεσματικότητα κι ένα καλό σκορ. Ο ρυθμός άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο και θεωρώ ότι αυτό έγινε λόγω της παρουσίας του Θανάση Αντετοκούνμπο ο οποίος έβγαλε άμυνες, έκοψε μπάλες και σε συνδυασμό με την πίεση άσκησε ο Παναθηναϊκός και κακές αποφάσεις σε φάσεις δύο εναντίον ενός όπου δεν πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Ο Παναθηναϊκός ευστόχησε σε αρκετά μακρινά σουτ από παίκτες όπως οι Αντετοκούνμπο, Καλάθης τους οποίους επιλέξαμε να σουτάρουν. Θεωρώ ότι κάναμε καλή εμφάνιση, επιβεβαιώσαμε την ποιότητα μας και αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί είναι δύσκολο να παίζεις απέναντι σε μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός τρία παιχνίδι μέσα σε πέντε ημέρες. Χρειάζεται πολλά αποθέματα ενέργειας».

Για το κέρδος του ΠΑΟΚ από την ημιτελική σειρά με τον Παναθηναϊκό είπε ότι «για μας ήταν ένα πολύ καλό σενάριο να παίξουμε αυτά τα τρία παιχνίδια. Θεωρώ ότι κερδίσαμε πολλά από εικόνα, αλλά και τη διαπίστωση της διαφοράς που υπάρχει μεταξύ μιας ποιοτικής ομάδας όπως είμαστε εμείς και του Παναθηναϊκού. Υπάρχουν πράγματα που κρατάμε και κάποια αρνητικά κομμάτι που θα τα σχολιάσουμε και θα τα αναλύσουμε».

Ρωτήθηκε για την επιλογή του να αφήσει τους Καλάθη και Αντετοκούνμπο να σουτάρουν και απάντησε: «Ένα εξίσου σημαντικό στοιχείο του Παναθηναϊκού είναι ότι στην επίθεσή του είναι απρόβλεπτος. Είχαμε επιλέξει σε όλη τη σειρά να δώσουμε τα λιγότερα ατομικά καλά σε κάθε παίκτη. Ο Νικ δεν φημίζεται για το ποσοστό του στο μακρινό σουτ, ομοίως και ο Αντετοκούνμπο. Ο Καλάθης κάνει μια εξαιρετική χρονιά. Το λιγότερο καλά που κάνει είναι να σουτάρει για τρεις. Είναι τεράστιος παίκτης. Κομβικός για μένα ήταν ο Αντετοκούνμπο. Με το παιχνίδι που έκανε στον αέρα ειδικά στην άμυνά τους αλλά και με τα δύο σουτ που έβαλε».