Όλα τα είχαμε, το Σούπερ Καπ μας έλειπε!

Με τη θέσπιση του Σούπερ Καπ το ελληνικό επαγγελματικό μπάσκετ έλυσε όλα τα προβλήματά του

Όλα τα είχαμε, το Σούπερ Καπ μας έλειπε!

Ο ΕΣΑΚΕ συνεχίζει να μας εκπλήσσει ευχάριστα και ανακοίνωσε… εν χορδαίς και οργάνω τη θέσπιση Σούπερ Καπ! Όλα τα είχε η Μαριορή, αυτό μας έλειπε! Ναι, ήταν κάτι που έλειπε από το ελληνικό επαγγελματικό μπάσκετ και πλέον μπορούμε να υπερηφανευόμαστε ότι ανεβήκαμε επίπεδο και φτάσαμε το λέβελ της Ισπανίας και των άλλων προηγμένων μπασκετικά χωρών!

Αστειευόμαστε φυσικά και ίσως και ο ΕΣΑΚΕ θέλησε να φτιάξει τη διάθεση όλων, με την απόφασή του αυτή. Τα πράγματα στο άλλοτε εθνικό μας σπορ συνεχίζουν να πηγαίνουν… κατά διαόλου και ίσως ο ΕΣΑΚΕ έκρινε ότι χρειαζόταν μια ένεση αισιοδοξίας. Αν όμως όλα ήταν λυμένα... Όταν όμως δεν ξέρουμε ακόμα με πόσες ομάδες θα γίνει το νέο πρωτάθλημα, μάλλον μοιάζει με κακόγουστο ανέκδοτο η θέσπιση… Σούπερ Καπ. Βρε, μπας και έγινε για να αυξήσει τους τίτλους του ο Παναθηναϊκός; Όλα τα ’χουμε πιθανά.

Η κατάσταση λοιπόν στην ελληνική επαγγελματική λίγκα παραμένει σε κρίσιμο σημείο. Αρκετές ομάδες συνεχίζουν να φυτοζωούν, άλλες δεν ξέρουν σε ποιο γήπεδο θα παίζουν και τα λεφτά της εγγυητικής μην περιμένετε να δοθούν όπως και συνέβη. Τέτοιες ώρες, τέτοια λόγια. Με την πανδημία να έχει γκρεμίσει οικονομικά τους πάντες, ο ΕΣΑΚΕ είπε να πρωτοτυπήσει κι εδώ, κάνοντας πιο αυστηρά φέτος τα κριτήρια συμμετοχής!

Με τις ομάδες να μην ξέρουν αν μπορούν να υπολογίζουν σε έσοδα από εισιτήρια και χορηγίες, τα τηλεοπτικά να είναι ακόμη στον… αέρα και τον ΕΣΑΚΕ να διαπιστώνει από πρώτο χέρι το πρόβλημα, με το ψαλίδι της χρηματοδότησης από την ΕΚΟ. Μια ευχάριστη ατμόσφαιρα... Αλλά το… Σούπερ Καπ ήταν αυτό που μας έλειπε.

Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός δείχνει να έχει βρει τον δρόμο του και έφτιαξε ένα άκρως ανταγωνιστικό σύνολο ενόψει της νέας Ευρωλίγκας. Η επιστροφή του στην Α1 θα ήταν μάννα εξ ουρανού και αυτό πραγματικά θα ήταν ένα ευχάριστο νέο. Όμως δεν δείχνει να έχει αλλάξει κάτι στις προθέσεις των «ερυθρολεύκων». Ίσως έχει έρθει η στιγμή να κληθεί επίσημα στον ΕΣΑΚΕ ο Ολυμπιακός και να βάλουν όλοι μαζί κάτω την κατάσταση. Το ελληνικό μπάσκετ χρειάζεται τον Ολυμπιακό. Και μην ακούσουμε πως δεν μπορεί να επιστρέψει βάσει κανονισμών. Εδώ έχουν γίνει άλλα κι άλλα, που θα μας χρειαστεί μια σελίδα για να τα απαριθμήσουμε. Το πρόβλημα είναι στη νοοτροπία των διοικούντων και στη σκέψη των ανθρώπων που (λένε ότι) κόπτονται για το καλό του ελληνικού μπάσκετ.

ΥΓ. Τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα μικρών ηλικιών, που έχουν αρχίσει, δίνουν μια μικρή δόση παρηγοριάς. Μπορεί το μπάσκετ που παίζεται να μην είναι και για σεμινάρια (δικαιολογημένα λόγω της μεγάλης απραξίας), όμως το πάθος είναι άφθονο σε αγόρια και κορίτσια. Δείχνουν ότι το μπάσκετ παραμένει στο DNA των Ελλήνων!