Ολυμπιακός: Η ξεχωριστή συνύπαρξη Σπανούλη – Σλούκα

Έπειτα από 5 χρόνια Βασίλης Σπανούλης και Κώστας Σλούκας θα είναι ξανά συμπαίκτες, σε μια χρονιά με το δικό της σημειολογικό ενδιαφέρον.

Ολυμπιακός: Η ξεχωριστή συνύπαρξη Σπανούλη – Σλούκα

Έπειτα από 5 χρόνια Βασίλης Σπανούλης και Κώστας Σλούκας θα είναι ξανά συμπαίκτες, σε μια χρονιά με το δικό της σημειολογικό ενδιαφέρον. Δεν είναι μυστικό ότι ο Σλούκας έρχεται στο λιμάνι για να παραλάβει τη σκυτάλη από τον Σπανούλη και να αποτελέσει τον επόμενο ηγέτη του Ολυμπιακού, όμως προσοχή, όχι για να του… φάει τη θέση. Μπορεί αρκετοί σε όλο αυτό να βλέπουν μια… αντιζηλία -και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έλεγαν ότι ο Σλούκας δεν επέστρεφε τα προηγούμενα χρόνια λόγω του Σπανούλη-, όμως είναι τελείως λάθος αυτό και αδικεί πρώτα απ’ όλα τους δύο παίκτες. Σπανούλης και Σλούκας δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους και ξέρουν ότι πάνω απ’ όλα είναι το καλό της ομάδας.

«Ο Βασίλης Σπανούλης είναι ο ήρωάς μου. Τον έχω ζήσει πολλά χρόνια γιατί ήμασταν συμπαίκτες στον Ολυμπιακό και ξέρω πόσο πολύ αγαπά το μπάσκετ. Προπονείται σκληρά για να πετύχει. Έχει κατακτήσει τόσες φορές την Ευρωλίγκα, αλλά συνεχίζει να είναι άκρως ανταγωνιστικός. Προσπαθώ να τον μιμηθώ, αν και δεν έχω το ταλέντο του. Θέλω να βελτιώνομαι καθημερινά όπως εκείνος» είχε πει πριν από μερικά χρόνια ο Κώστας Σλούκας. Λόγια που φανερώνουν την εκτίμησή του προς το πρόσωπο του αρχηγού τού Ολυμπιακού.

Ξέρει όμως ο Σλούκας ότι αργά ή γρήγορα θα επωμιστεί το βάρος του ηγέτη του Ολυμπιακού. Δεν είναι εύκολο, αλλά νιώθει έτοιμος να κάνει όσα έκανε ο Σπανούλης. Μπορεί το 2015 να βιάστηκε, γι’ αυτό και επέλεξε να πάει στη Φενέρμπαχτσε, όμως σε αυτή την πενταετία του στην Πόλη έμαθε πολλά και κυρίως ωρίμασε, τόσο ως άνθρωπος όσο και ως παίκτης. Έγινε καλύτερος σε όλα και ήρθε πλέον το πλήρωμα του χρόνου για να παίξει και πάλι στον Ολυμπιακό, σε μια συμβολική συνύπαρξη με τον Σπανούλη.

Το επαναλαμβάνουμε, όχι για να του πάρει τη φανέλα (δεν θα γινόταν έτσι κι αλλιώς αυτό), αλλά μαζί να προσπαθήσουν για την επιστροφή στην κορυφή! Γι’ αυτό που άφησαν στη μέση. Και στην εξίσωση, φυσικά, βάλτε και τους Πρίντεζη, Παπανικολάου, για να μην τους αδικούμε κι αυτούς!

Θα είναι μια όμορφη χρονιά για τον μπασκετικό Ολυμπιακό!