Επιτέλους… κανονικότητα!

Ο Ολυμπιακός θα γίνει ξανά υπολογίσιμη δύναμη στο μπάσκετ έπειτα από δύο δύσκολα χρόνια.

Επιτέλους… κανονικότητα!

Ύστερα από έναν χρόνο και κάτι μήνες, που αποδείχθηκαν καταστροφικοί, ο μπασκετικός Ολυμπιακός κινείται -επιτέλους- σε φυσιολογικούς ρυθμούς και «χτίζει» με ορθολογικό τρόπο το ρόστερ της νέας σεζόν.

Οι ανορθογραφίες των δύο τελευταίων αγωνιστικών περιόδων και το ξεχαρβάλωμα των θεμελίων από τους πρώην προπονητές (Μπλατ και Κεμζούρα) φαίνεται πως έδωσαν ένα γερό μάθημα στους Πειραιώτες, οι οποίοι με τον Γιώργο Μπαρτζώκα στο «τιμόνι» ονειρεύονται ξανά!

Προσοχή, δεν λέμε πως η ομάδα είναι έτοιμη για φάιναλ φορ και κατακτήσεις, αλλά η ανοικοδόμηση δείχνει… φως στο τούνελ. Το DNA του πρωταθλητή Ευρώπης, που για να τον νικήσεις έπρεπε να… ματώσεις, εξαφανίστηκε, ενώ και οι ξένοι παίκτες που αποκτήθηκαν για να βοηθήσουν την ομάδα ήταν στη πλειονότητά τους «λίγοι» και δεν μπορούσαν να σηκώσουν το «βάρος» της φανέλας.

Ο Μπαρτζώκας βρήκε καμένη γη. Ένα σύνολο που δεν ήξερε τι ζητούσε στο παρκέ, τελευταίο στη δημιουργία και τουλάχιστον παθητικό στο αμυντικό καθήκον του. Ο Έλληνας ευρωπρωταθλητής ήξερε εξ αρχής τι αναλαμβάνει και κατάφερε στο φινάλε μιας περίεργης και σίγουρα πρωτόγνωρης χρονιάς να ανάψει τη σπίθα.

Έβαλε τα πράγματα σε μία σειρά, με λογική, ευαισθησία και μαζί με τους αδελφούς Αγγελόπουλους στοχεύουν ξανά ψηλά. Και πού φαίνεται αυτό; Απλή η απάντηση: στο σχέδιο της διοίκησης και του τεχνικού επιτελείου.

Η ενίσχυση στους γκαρντ με Σλούκα, Χάρισον, Τζένκινς και Λαρεντζάκη, που θα πλαισιώσουν τον αρχηγό και πάντα ετοιμοπόλεμο Σπανούλη, δείχνει τη διάθεση του Μπαρτζώκα να δυναμώσει την περιφέρεια και στις δύο άκρες του παρκέ. Εκεί όπου ο Ολυμπιακός πονούσε τους προηγούμενους 18 μήνες.

Ο φορμαρισμένος Παπανικολάου μαζί με τον Μακ Κίσικ, που έδειξε τα… δόντια του και τις προθέσεις του όταν αποκτήθηκε στο τέλος της προηγούμενης περιόδου, αλλά και τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο θα καλύψουν τη θέση «3», ενώ ο Πρίντεζης θα έχει τον Σάσα Βεζένκοφ που ξαναβρήκε τον καλό εαυτό του. Σημαντικό στοιχείο: και οι δύο Έλληνες.

Στη ρακέτα, ο Έλις και ο Μάρτιν θα αναδείξουν την μπασκετική ταυτότητα του Μπαρτζώκα. Γρήγορα πόδια, σκληρή άμυνα και σαφέστατα καλή λειτουργία στο «πικ εν ρολ».

Οι αστοχίες δίνουν μαθήματα και στην ΚΑΕ ξέρουν πώς να τα διορθώνουν. Με υπομονή, ορθολογικές αποφάσεις και χωρίς μεγάλα λόγια μπαίνουν ξανά στο παιχνίδι! Ο κόουτς Μπαρτζώκας έχει τα «κλειδιά» και τα πάει περίφημα στη στελέχωση του ρόστερ. Ο καθένας θα έχει ρόλο. Ομάδα με αρχή, μέση και τέλος. Τίποτα λιγότερο.

Οι Πειραιώτες θα γίνουν ξανά υπολογίσιμη δύναμη έπειτα από δύο δύσκολα χρόνια. Με έναν προπονητή που δεν φοβάται. Με έναν προπονητή σοβαρό, που ξέρει τι θέλει και πώς να το πάρει, έχοντας γνώση και ασφάλεια σε όλα τα επίπεδα, ο Ολυμπιακός μπήκε ξανά στην… κανονικότητα και αυτό χαροποιεί τους φιλάθλους του!