Ολυμπιακός: Μαθήματα χημείας σε ρόστερ με Σλούκα, Σπανούλη, Πρίντεζη και τ' άλλα παιδιά...

Στα μέσα Αυγούστου θα ξεκινήσει η προετοιμασία του Ολυμπιακού και στόχος του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι να ταιριάξει τα παλιά κομμάτια του παζλ με τα καινούργια.

Ολυμπιακός: Μαθήματα χημείας σε ρόστερ με Σλούκα, Σπανούλη, Πρίντεζη και τ' άλλα παιδιά...

Ολυμπιακός: Είναι πλέον ΕΠΙΣΗΜΟ- Ο Σλούκας επέστρεψε «σπίτι»

Με την έλευση του Κώστα Σλούκα ο Ολυμπιακός συμπληρώνει το ρόστερ του ενόψει της νέας σεζόν. Μία ομάδα που θα αποτελείται από 15 παίκτες, με αρκετά νέα πρόσωπα. Θα υπάρχουν οι παλιοί και έμπειροι Βασίλης Σπανούλης, Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Παπανικολάου, Σάσα Βεζένκοφ, ενώ σε αυτούς αν θέλετε μπορούμε να βάλουμε και τον Κώστα Σλούκα, από την άποψη πως έχει παρελθόν στον σύλλογο, ξέρει την ομάδα, ενώ έχει συνεργαστεί και με τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Από εκεί και πέρα, όμως, αν βγάλουμε αυτούς τους πέντε μπασκετμπολίστες, οι υπόλοιποι, είτε λίγο - είτε πολύ, είναι νέα πρόσωπα. Για παράδειγμα, ο Οκτάβιους Έλις ναι μεν ικανοποίησε με την παρουσία του στο μεγάλο λιμάνι, αλλά έπαιξε μόλις 7 ματς με τους «ερυθρόλευκους». Ο εκθαμβωτικός Σακίλ Μακ Κίσικ, ο οποίος επίσης εντυπωσίασε με την απόδοσή του, αγωνίστηκε σε μόλις 3 παιχνίδια με τους Πειραιώτες. Καμία αντίρρηση πως έδειξαν υψηλό βαθμό προσαρμογής, αλλά για να «δέσουν» απόλυτα στην ομάδα, και ειδικά σε αυτή τη νέα που πάει να δημιουργηθεί, θα χρειαστούν χρόνο.

Σε όλα αυτά προσθέστε τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, ο οποίος θα κάνει κανονικά και πάλι προετοιμασία με την ομάδα, γνωρίζοντας όμως πως θα παραμείνει στο ρόστερ. Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης είναι Έλληνας, έχει κάνει προπονήσεις με τους υπόλοιπους γηγενείς με την Εθνική, αλλά θα κληθεί να αγωνιστεί πρώτη φορά σε επίπεδο Ευρωλίγκας. Παράλληλα, προσθέστε και την παρουσία των Άαρον Χάρισον και Χασάν Μάρτιν, οι οποίοι ναι μεν διέπρεψαν στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά θα κληθούν να δείξουν την ποιότητά τους πρώτη φορά στο κορυφαίο επίπεδο, αλλά και σε μία ομάδα που έχει βαριά φανέλα. Θα υπάρχουν όμως και δύο παίκτες που ξέρουν από Ευρωλίγκα, όπως ο πολύπειρος Αμερικανός γκαρντ Τσαρλς Τζένκινς, αλλά και ο Γάλλος φόργουορντ/σέντερ Λιβιό Ζαν-Σαρλ. Δίπλα τους θα είναι και οι νεαροί Βασίλης Χρηστίδης και Αλέξανδρος Νικολαΐδης. Όσον αφορά τον Αντώνη Κόνιαρη, είναι ειλημμένη απόφαση να παραχωρηθεί δανεικός, ενώ ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι όλα δείχνουν πως θα μετακομίσει (αργά ή γρήγορα) στις ΗΠΑ.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, λοιπόν, θα κληθεί να δημιουργήσει χημεία στην ομάδα, ώστε τα νέα κομμάτια του «ερυθρόλευκου παζλ» να ταιριάξουν με τα παλαιότερα. Άλλωστε, στο ρόστερ υπάρχει ένας συνδυασμός νιάτων και εμπειρίας. Φτασμένοι παίκτες, δίπλα σε ιδιαίτερα φιλόδοξους. Ο Έλληνας κόουτς, πάντως, έχει ήδη μιλήσει με όλους τους παίκτες του, ειδικά με τους νεοαποκτηθέντες, ξεκαθαρίζοντάς τους τον ρόλο για τον οποίο προορίζει τον καθένα. Το σίγουρο είναι πως ο Κώστας Σλούκας έρχεται στον Πειραιά για να αποτελέσει τον ηγέτη της νέας εποχής. Άλλωστε, σε ένα μεγάλο βαθμό το ρόστερ χτίστηκε γύρω από εκείνον.

Θα χρειαστούν, όμως, αρκετά φιλικά παιχνίδια για να βρει ρυθμό αυτός ο νέος Ολυμπιακός (είναι δεδομένο πως θα προγραμματιστούν πολλά ματς), αλλά και μία διαφορετική προετοιμασία φέτος. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως οι Πειραιώτες είναι σε αγωνιστική απραξία από τον περασμένο Μάρτιο (!) και έχουν ήδη συμπληρωθεί 4 μήνες. Και έχουμε πάντα ως δεδομένο το γεγονός πως οι Πειραιώτες δεν θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της Α1. Το καλεντάρι τους, λοιπόν, αναφέρει πως το πρώτο επίσημο παιχνίδι τους είναι προγραμματισμένο για την 1η Οκτωβρίου, στην Ευρωλίγκα, κόντρα στη Ζαλγκίρις Κάουνας στο ΣΕΦ. Και μετά; Ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ (9/10).

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η ομάδα του Ολυμπιακού θα ξεκινήσει την προετοιμασία της στα μέσα Αυγούστου και η διάρκειά της θα είναι μεγαλύτερη σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Ήδη οι Πειραιώτες βρίσκονται σε επικοινωνία με ομάδες κυρίως στην Ελλάδα, αλλά και με κάποιες στο εξωτερικό, για να προγραμματίσουν φιλικές αναμετρήσεις.