Έρχονται «καυτές» εκλογές στην ΕΟΚ: Φασούλας-Λιόλιος-Βασιλακόπουλος-Δελημπαλταδάκης και όχι μόνο

Η ΕΟΚ το φθινόπωρο θα αναζητήσει το νέο της πρόεδρο. Τα δεδομένα με τον Βασιλακόπουλο, το προβάδισμα του Φασούλα, τα ατού του Λιόλιου, αλλά και η παρουσία Δελημπαλταδάκη και Σγουρού. 

Έρχονται «καυτές» εκλογές στην ΕΟΚ: Φασούλας-Λιόλιος-Βασιλακόπουλος-Δελημπαλταδάκης και όχι μόνο

Mετά τον Σεπτέμβριο αναμένονται οι εκλογές της ΕΟΚ για τον νέο ηγέτη της. Βλέπετε, υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες με τις τροποποιήσεις του νέου αθλητικού νόμου. Παράλληλα, αυτό δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους υποψήφιους να προετοιμάσουν τις κινήσεις τους. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθούν αυτές οι εκλογές. Θα υπάρξουν διαφορετικά ψηφοδέλτια; Ένα κοινό; Ή ξεχωριστή ψηφοφορία για τον πρόεδρο και μετά για το ΔΣ; Μέχρι πρόσφατα, ίσχυε το κοινό ψηφοδέλτιο με την εκλογή των 17 πρώτων, οι οποίοι θα έχουν συμπληρώσει το 50%+1 των ψηφισάντων.

Θα έχουν, πάντως, ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι ερχόμενες εκλογές της ΕΟΚ. Και αυτό γιατί δεν παίζει μπάλα... μόνος του ο Γιώργος Βασιλακόπουλος ή τουλάχιστον οι άνθρωποι που θα τον εκπροσωπήσουν. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Αυτή τη φορά έχουν βγει νέοι άνθρωποι μπροστά, με άποψη, γενναιότητα, αποφασιστικότητα, αλλά και εμπειρία στον χώρο του ελληνικού μπάσκετ. Τα τελευταία χρόνια ούτε καν υπήρξε αντιπολίτευση.

Εύλογο ερώτημα όλων είναι το αν θα κατέβει στις εκλογές ο Γιώργος Βασιλακόπουλος. Ο 81χρονος πρόεδρος της ΕΟΚ δείχνει αποφασισμένος να λάβει μέρος (και) σε αυτή τη μάχη, παρά το γεγονός πως ο Λευτέρης Αυγενάκης έβαλε όριο ηλικίας, το οποίο ο έμπειρος παράγοντας το έχει ξεπεράσει. Σύμφωνα με τον νόμο, ο Γ. Βασιλακόπουλος δεν έχει δικαίωμα να βγει ξανά μέλος του ΔΣ και προφανώς ούτε πρόεδρος της ΕΟΚ. Έχει την άποψη, την αίσθηση, την πεποίθηση πως θα αναιρεθεί η σχετική απόφαση! Αυτό, όμως, δεν πρόκειται να συμβεί, το γνωρίζει και έχει ήδη προετοιμάσει το έδαφος, βάζοντας άνθρωπο της εμπιστοσύνης του μπροστά. Το σίγουρο είναι πως θα υπάρχει «στρατόπεδο Βασιλακόπουλου» στις εκλογές.

Από εκεί και πέρα, ο μεγάλος αντίπαλος του Γιώργου Βασιλακόπουλου θα είναι ο κορυφαίος σέντερ στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ: ο Παναγιώτης Φασούλας. Ο παλαίμαχος παίκτης των ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού, ο οποίος γνώρισε τίτλους, μετάλλια και διακρίσεις (και) με την εθνική μας ομάδα. Πρόκειται για μία ισχυρή υποψηφιότητα, καθώς πέρα από το κύρος και την εμπειρία που έχει στον χώρο από τη λαμπρή πορεία ως αθλητής (έχοντας υπάρξει παράλληλα βουλευτής και δήμαρχος Πειραιά), έχει στο πλευρό του αρκετούς συνοδοιπόρους από τον θρίαμβο του 1987, αλλά και της μετέπειτα εποχής: Φάνης Χριστοδούλου, Μέμος Ιωάννου, Ευθύμης Ρεντζιάς, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Γιώργος Καράγκουτης, Αναστασία Κωστάκη, αλλά και άλλοι. Επίσης, οι Κώστας Πετρόπουλος, Νίκος Λινάρδος και Γιώργος Μπόγρης τον στήριξαν ανοιχτά.

Μία επίσης σοβαρή και άκρως μελετημένη προσπάθεια γίνεται και από τον Βαγγέλη Λιόλιο, ο οποίος και έχει βάλει υποψηφιότητα. Ο ιδιοκτήτης του Προμηθέα έχει εντυπωσιάσει με το μεγάλο έργο που έχει κάνει στην ομάδα της Πάτρας. Δημιούργησε όχι μόνο έναν ανταγωνιστικό σύλλογο, αλλά και αξιοζήλευτες εγκαταστάσεις πανευρωπαϊκού επιπέδου. Ο Λιόλιος έχει εξαγγείλει ήδη ένα διαφορετικό σύστημα διοίκησης, με το εκλεγμένο συμβούλιο να διοικεί και μια σειρά επαγγελματιών τεχνοκρατών να αναλαμβάνει το μάνατζμεντ της ομοσπονδίας και τις υπόλοιπες θέσεις. Στο πλευρό του ο Κώστας Τσαρτσαρής, ενώ φημολογείται πως έχει τη συμπάθεια των Δήμου Ντικούδη και Θοδωρή Παπαλουκά. Επίσης, είναι ένας άνθρωπος που έχει «ζεστή» σχέση με τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Δεν είναι μόνοι τους όμως. Την υποψηφιότητά τους έχουν γνωστοποιήσει τόσο ο Γιάννης Σγουρός όσο και ο πολύπειρος μάνατζερ παικτών Τάσος Δελημπαλταδάκης, ο οποίος μάλιστα δημοσιοποίησε και μία μελέτη, ώστε να υπάρξει ελληνικό ντραφτ, για τους παίκτες που θα είναι 18 ετών και πάνω!