Ευκαιρία ζωής και καριέρας ο Ολυμπιακός!

Oι νέοι Έλληνες παίκτες που ήρθαν και βρίσκονται στον Ολυμπιακό, επιβάλλεται να εμπεδώσουν την ευκαιρία ζωής και καριέρας που έχουν στα χέρια τους. Μη κάνουν τα λάθη που έκαναν οι προηγούμενοι. 

Ευκαιρία ζωής και καριέρας ο Ολυμπιακός!

Θα θέλαμε να αναφερθούμε και σε ορισμένους παίκτες του Ολυμπιακού που φόρεσαν τη φανέλα της ομάδας τα τελευταία χρόνια. Βλέπετε, στη δεκαετία που μας πέρασε, οι Πειραιώτες είχαν (και έχουν) μία σοβαρή και πετυχημένη διοίκηση, μία εξαιρετική ομάδα με επιτυχίες σε Ελλάδα - Ευρώπη, ένα υπέροχο κλίμα στα αποδυτήρια και ο κάθε Έλληνας παίκτης ήθελε να γίνει μέλος αυτής οικογένειας-παρέας.

Πέρασαν αρκετοί γηγενείς παίκτες από το μεγάλο λιμάνι σε αυτό το διάστημα. Αρκετοί διέπρεψαν, άλλοι όχι. Όπως ο Γιάννης Αθηναίου, ο Μιχάλης Τσαϊρέλης, ο Βασίλης Μουράτος, ο Ανδρέας Χριστοδούλου, ο Βασίλης Καββαδάς, ο Βασίλης Τολιόπουλος, αλλά και άλλοι, οι οποίοι δεν κατάφεραν να ξεχωρίσουν και να διακριθούν στον επιθυμητό βαθμό.

Παίκτες φιλόδοξοι, με ταλέντο, αλλά από ένα σημείο και μετά ορισμένοι (όχι όλοι) είχαν την αίσθηση πως επειδή ήρθαν στον Ολυμπιακό αξίζουν παραπάνω από αυτό που πραγματικά είναι. Αποτέλεσμα; Είτε να εμφανίζουν κακές συμπεριφορές είτε κυρίως να επαναπαύονται, μη δείχνοντας σημάδια εξέλιξης.

Και μη βιαστείτε ορισμένοι να σχολιάσετε πως δεν πήραν ευκαιρίες. Ειδικά στο ελληνικό πρωτάθλημα πήραν αρκετές ευκαιρίες, αλλά δεν τις αξιοποίησαν. Κάποιοι από αυτούς αδικήθηκαν, αλλά ορισμένοι είχαν κακή νοοτροπία. Βλέπετε, λοιπόν, τώρα ο καθένας πού αγωνίζεται...

Είναι σημαντικό, λοιπόν, όσοι Έλληνας παίκτες ανήκουν τώρα στην ομάδα, ειδικά οι νεότεροι (Χαραλαμπόπουλος, Κόνιαρης, Λαρεντζάκης, αλλά και ο Αρσενόπουλος στην Αναπτυξιακή) να εμπεδώσουν στο 100% το πού βρίσκονται, να αρπάξουν από τα... μαλλιά την ευκαιρία που τους έχει δοθεί και να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους στον Ολυμπιακό, δείχνοντας πως αξίζουν και έχουν θέση στην ομάδα για τα επόμενα χρόνια.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα τους τη δώσει. Και εκείνοι οφείλουν να παρουσιαστούν απόλυτα έτοιμοι. Έχουν μπροστά τους ευκαιρία ζωής και καριέρας!

Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Άπαντες στο μεγάλο λιμάνι αναμένουν από τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο να ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοση του και αποδείξει πως έχει τα φόντα να αποτελέσει έναν εκ των κορυφαίων Ελλήνων καλαθοσφαιριστών για τα επόμενα χρόνια. Έχει ταλέντο, δυνατότητες και ποιότητα, αρκεί να μην αδικήσει (και πάλι) τον εαυτό του.

Καμία αντίρρηση πως αντιμετώπισε και τραυματισμούς, αλλά έκανε και εκείνους τα λάθη του. Στο χέρι του είναι να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά και να κάνει τη δική του αγωνιστική... εκτόξευση! Το ευχάριστο είναι πως μαθαίνουμε πως λειτουργεί αρκετά ώριμα, δουλεύει σκληρά φέτος το καλοκαίρι και δείχνει μεγάλη διάθεση να ακολουθήσει το πεπρωμένο του.

Επίσης, δεν μας άρεσε η νοοτροπία του Αντώνη Κόνιαρη «δε με βλέπω να έχω ενεργό ρόλο στην ομάδα με τις κινήσεις που γίνονται, καλύτερα να πάω δανεικός». Η σωστή φιλοσοφία είναι "μένω-παλεύω-προσπαθώ, ώστε να κερδίσω την εμπιστοσύνη του προπονητή». Και αν δεν τον κρατήσει, τουλάχιστον θα ξέρει πως διεκδίκησε στα ίσα μία θέση στο ρόστερ.

Και κάτι ακόμη. Τι συμβαίνει με τον Νίκο Αρσενόπουλο; Γιατί τέτοια στασιμότητα στην εξέλιξη του; O Γιαννούλης Λαρεντζάκης ήρθε στα 27 του στον Ολυμπιακό. Σχεδόν στην ίδια ηλικία (ένα χρόνο μικρότερος) είχε επιστρέψει και ο Γιώργος Πρίντεζης στους Πειραιώτες και είδατε πόσο σκληρά δούλεψε και εξελίχθηκε, κάνοντας επανεκκίνηση καριέρας, φτάνοντας στο σημείο να χαρακτηριστεί το κορυφαίο "4άρι" της δεκαετίας. Παράδειγμα προς μίμηση προς όλους, αλλά και για τον πρώην γκαρντ των Μούρθια και ΑΕΚ, ώστε να βελτιώσει το παιχνίδι του και να γίνει καλύτερος.