Ολυμπιακός Β': Έστειλε εξώδικο στην ΕΟΚ!

Ο Ολυμπιακός Β' απέστειλε εξώδικο στην ΕΟΚ για την απόφαση της επιτροπής Πρωταθλημάτων να μην χρησιμοποιηθούν ξένοι αθλητές στην Α2 τη σεζόν 2020-21.

Ολυμπιακός Β': Έστειλε εξώδικο στην ΕΟΚ!

Η Επιτροπή πρωταθλημάτων της ΕΟΚ αποφάσισε να μην επιτρέψει την χρησιμοποίηση ξένων παικτών στην Α2 την σεζόν 2020-21, προκαλώντας αντιδράσεις από πλευράς Ολυμπιακού Β' και άλλων ομάδων.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν προμηνύσει ότι θα κινηθούν νομικά, κάτι που τελικά έπραξαν. Ο Ολυμπιακός Β' απέστειλε εξώδικο στην ΕΟΚ, μέσω του οποίου διαμαρτύρεται για την εν λόγω απόφαση.

Μάλιστα, οι Πειραιώτες υπογραμμίζουν ότι στην αρχική προκήρυξη των πρωταθλημάτων αναφερόταν ότι οι ομάδες της Α2 είχαν το δικαίωμα να έχουν έναν κοινοτικό στο ρόστερ τους. Ωστόσο, στην τελική απόφασή της, η ΕΟΚ το περιεχόμενό της παραλλάχθηκε. Τελικά, επικαλούμενη τον κορονοϊό, η προκήρυξη δεν επιτρέπει στις ομάδες της κατηγορίας να έχουν στο ρόστερ τους αθλητή που προέρχεται από την Ευρωπαϊκή ζώνη της FIBA (κοινοτικός).

Από πλευράς Ολυμπιακού Β' υποστηρίζεται ότι είχε ξεκινήσει ήδη ο προγραμματισμός για τη νέα σεζόν, με την συγκεκριμένη απροειδοποίητη απόφαση να αλλάζει τα πλάνα της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν.