Στο Basketball Champions League και επίσημα Λιμόζ, Γαλατασαράι

Την προσθήκη των Γαλατασαράι και Λιμόζ ανακοίνωσε η διοίκηση του Basketball Champions League.

Στο Basketball Champions League και επίσημα Λιμόζ, Γαλατασαράι

Ήταν γνωστό, πλέον είναι και επίσημο. Ο λόγος για τη συμμετοχή της Λιμόζ και της Γαλατασαράι στο Basketball Champions League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Η Λιμόζ αφήνει το Eurocup για το Champions League

Έτσι η διοργάνωση της FIBA έδωσε τα χέρια με ακόμα δύο ομάδες έπειτα από την ανακοίνωση της συμφωνίας με τις Νταρουσάφακα, Τόφας, Ρίτας και Μπιλμπάο.

Η Γαλατασαράι αφήνει το Eurocup για το Champions League

Ο πρόεδρος των Γάλλων, Ιβ Μαρτίζεζ, δήλωσε μετά την επισημοποίηση της συμφωνίας: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη συμφωνία μας με το Basketball Champions League για τα επόμενα χρόνια, γιατί επιτρέπει στον σύλλογο να δει το μέλλον του στις διεθνείς διοργανώσεις με διάρκεια και σταθερότητα. Η απόφασή μας προέκυψε από μία σειρά παραγόντων. Πρώτον, μπήκαμε σε μία διοργάνωση που κατάφερε να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο της Ευρώπης, έχει ισχυροποιηθεί με κοινούς επενδυτές με το ΝΒΑ και περιλαμβάνει πολύ δυνατές ομάδες. Επίσης, θέλαμε να είμαστε σωστοί απέναντι στο πρωτάθλημά μας, την LNB, που έχει φτιάξει το καλεντάρι της σε αρμονία με αυτό της FIBA. Τέλος, πήραμε αυτή την απόφαση γιατί πρέπει να συνεχίσουν την ευρωπαϊκή ιστορία της Λιμόζ».