Η ιστορική Φορτιτούντο Μπολόνια στο Champions League - Επιστροφή στην Ευρώπη μετά από 12 χρόνια

H ιστορική Φορτιτούντο Μπολόνια θα επιστρέψει στην Ευρώπη ύστερα από 12 χρόνια. Θα αγωνιστεί στο Champions League της ερχόμενης σεζόν.

Η ιστορική Φορτιτούντο Μπολόνια στο Champions League - Επιστροφή στην Ευρώπη μετά από 12 χρόνια

H Φορτιτούντο Μπολόνια είναι μία από τις ιστορικές ομάδες του ιταλικού μπάσκετ. Κατέκτησε τα πρωταθλήματα της χώρας το 2000 και το 2004, συμμετέχοντας παράλληλα και σε 8 τελικούς, δίνοντας μεγάλες μάχες κόντρα σε Βίρτους Μπολόνια, Αρμάνι Μιλάνο και Σιένα.

Πήρε το Κύπελλο το 1998, ενώ το 2004, στη κορυφαία στιγμή της, ήταν φιναλίστ στον τελικό της EuroLeague στο Final Four, χάνοντας το τρόπαιο από τη Μακάμπι. Ήταν "παρών" και στο Final Four του 1999, χάνοντας στον ημιτελικό του Μονάχου από τον Ολυμπιακό.

Τη φανέλα της φόρεσαν σπουδαίοι παίκτες, όπως ο Κάρλτον Μάγιερς, ο Γκρεγκόρ Φούτσκα, ο Κάρλος Ντελφίνο, ο Ζόραν Σάβιτς, ο Αρτούρας Καρνισόβας, ο Στόικο Βράνκοβιτς, ο Εράζεμ Λόρμπεκ, αλλά και ο Λάζαρος Παπαδόπουλος.

Από το 2009 όμως και μετά, άριχε η πτωτική της πορεία, φτάνοντας στο σημείο να πέσει και στην Α2. Πλέον επέστρεψε στην πρώτη κατηγορία της Ιταλίας, ενώ από τη νέα σεζόν θα παίξει και πάλι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ύστερα από 12 χρόνια απουσίας, θα αγωνιστεί στο FIBA Champions League.

Η σχετική ενημέρωση: «Είμαστε περήφανοι για την επιστροφή μας στην Ευρώπη, μετά από δώδεκα χρόνια. Ήταν ένας μεγάλος στόχος για εμάς και τώρα πρέπει να δουλέψουμε για να συνεχίσουμε στον δρόμο των επιτυχιών. Θέλουμε να πετύχουμε όμορφα πράγματα μαζί», ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου, Κριστιάν Παβάνι.