Μπάνκι: Οι παίκτες μου άξιζαν ένα καλύτερο τέλος

Ζήσης: Ήταν δύσκολο για εμένα...

Μπάνκι: Οι παίκτες μου άξιζαν ένα καλύτερο τέλος

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Λούκα Μπάνκι, τόνισε στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αποκλεισμό της «Ένωσης»:

«Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες για την ένταση και την προσπάθεια που έκαναν σε αυτά τα 80 λεπτά. Από την πλευρά μας, είμαστε πολύ απογοητευμένοι. Πιστεύω ότι κάναμε τρομερή προσπάθεια για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Απόψε ήμασταν εκεί που θέλαμε, σύμφωνα με όσα σκεφτόμασταν στην αρχή της σεζόν. Δεν πρέπει να το ξεχάσουμε, γι' αυτό και δίνω μεγαλύτερη αξία σε όσα έκαναν οι παίκτες μου. Δείξαμε ποιότητα, φάνηκε η ποιότητα που υπήρχε στον όμιλό μας.

Στο τέλος είχαμε την ευκαιρία να δώσουμε το ματς πρόκρισης στο γήπεδό μας, μπροστά στους οπαδούς μας. Εκείνοι αντέδρασαν καταπληκτικά και τόσο αυτοί, όσο και οι παίκτες μου άξιζαν ένα καλύτερο τέλος. Στις λεπτομέρειες κρίθηκαν όλα, απόψε δεν αρπάξαμε την ευκαιρία για να κερδίσουμε με τουλάχιστον πέντε πόντους. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου και εύχομαι να έχουν τη δύναμη για να προχωρήσουν μπροστά μετά από αυτό το ματς. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που θα προκύψουν στο εγγύς μέλλον. Ο Ράις έβαλε ένα δύσκολο σουτ, θέλαμε να τον δυσκολέψουμε γι' αυτό και κάναμε φάουλ με τον Σάκοτα, ώστε να στείλουμε πάνω του τον Σαντ-Ρος.

Δεν υπάρχει χρόνος για να μετανιώσουμε. Θα πάρουμε τον χρόνο μας για να αναλύσουμε όσα κάναμε απόψε και να βελτιωθούμε. Είχαμε μια μεγάλη ευκαιρία για να ωριμάσουμε, παίξαμε σε ένα υπέροχο σκηνικό, έπρεπε να ελέγξουμε τον ρυθμό, τα συναισθήματά μας. Σαν προπονητής πιστεύω πως το σημαντικότερο είναι να μην επηρεαστούμε από αυτό το αποτέλεσμα. Σίγουρα είχαμε επενδύσει πολλά σε αυτόν τον αγώνα και σε αυτή τη διοργάνωση. Πρέπει να κάνουμε επανεκκίνηση, να συγκεντρωθούμε στο ελληνικό πρωτάθλημα και να βελτιώσουμε τη θέση μας στην κανονική περίοδο μιας και τα πηγαίνουμε περίφημα. Θα έχουμε ένα σκληρό πρόγραμμα μέσα στον Απρίλιο.

Ο Ματσιούλις έπαιξε οκτώ από τα 80 λεπτά της σειράς με τη Μπάμπεργκ. Αυτό τα λέει όλα. Τα πράγματα θα ήταν 100% διαφορετικά αν εκείνος έπαιζε. Σίγουρα δεν ήμασταν προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα στο πρώτο ματς, απόψε όμως ήμασταν και όλοι έκαναν το καλύτερο που μπορούσαν για να καλύψουν το κενό του».

Ο προπονητής της Μπάμπεργκ, Φεντερίκο Περέγκο τόνισε: ««Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες μου, διότι το παιχνίδι παίζεται από εκείνους. Φυσικά, στο τελευταίο δεκάλεπτο η ομάδα κατέθεσε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να γυρίσει το παιχνίδι. Στο τέλος ο Ράις και ο Ρούμπιτ πέτυχαν κάποιους σημαντικούς πόντους. Αυτό που κάναμε στις 15 τελευταίες ημέρες είναι κάτι εκπληκτικό. Κάναμε εξαιρετική δουλειά. Μας βοήθησε όλο το επιτελείο για να βγούμε από ένα νικηφόρο σερί αγώνων. Ξέραμε την αξία την ΑΕΚ, ξέραμε ότι θα είναι πολύ δύσκολο. Πράγματι ήταν πολύ ανταγωνιστικό. Περάσαμε με διαφορά 2 πόντων, κάτι που σημαίνει ότι ήταν ισορροπημένο. Όταν ξεκινάς να παίζεις ή να προπονείς στο μπάσκετ, φαντάζεσαι τον εαυτό σου να παίζεις μπροστά σε τέτοιο κοινό. Αυτό είναι ανεκτίμητο. Κλείνοντας, θέλω να πω περαστικά στον Ματσιούλις και να επιστρέψει στο παρκέ όπως τον γνωρίζουμε».

Ο Νίκος Ζήσης ανέφερε: «Νομίζω ότι ήταν πολύ δύσκολοι οι δύο αγώνες και στα 80 λεπτά. Ξέραμε ότι η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα με σπουδαίο προπονητή και παίκτες που έχουν εμπειρία από κατακτήσεις τροπαίων. Ξέραμε επίσης ότι θα είναι δύσκολο για εμάς να περάσουμε αφού είχαμε αλλαγή προπονητή και δεν είχαμε καλή αρχή στο BCL. Πίστευα ότι μπορούν να περάσουν και οι δύο. Συγχαρητήρια στην ομάδα μου, στο προπονητικό επιτελείο και ιδιαίτερα τον Περέγκο, ο οποίος είναι νέος προπονητής και άλλαξε την εικόνα μας. Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ και της εύχομαι καλή συνέχεια στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Για το πως ένιωσε που αντιμετώπισε την ΑΕΚ: «Σίγουρα δεν ήταν καθόλου εύκολο για εμένα απέναντι στην ΑΕΚ. Είναι η ομάδα που ανδρώθηκα, χρωστάω πολλά στην ΑΕΚ. Τα τελευταία χρόνια έχει αναγεννηθεί και έχει κάνει σημαντικά βήματα. Ήταν δύσκολο για εμένα, αλλά είμαι επαγγελματίας και έκανα τη δουλειά μου».