BCL: Ιστορικό παιχνίδι για τον Προμηθέα με αντίπαλο την Τενερίφη

Ο Προμηθέας Πατρών υποδέχεται σήμερα (6/3,19:30) την Τενερίφη, στο πλαίσιο των "16" του Basketball Champions League. Για το κοινό της Πάτρας, ο συγκεκριμένος αγώνας αποτελεί ιστορική βραδιά, καθώς αυτός είναι ο πρώτος ευρωπαϊκός αγώνας του Προμηθέα σε νοκ-άουτ φάση.

BCL: Ιστορικό παιχνίδι για τον Προμηθέα με αντίπαλο την Τενερίφη

Ο Προμηθέας Πατρών (4ος του 4ου ομίλου στην κανονική περίοδο), αντιμετωπίζει απόψε (6/3,19:30) στο Δ.Τόφαλος την ισπανική Τενερίφη (1η του 2ου ομίλου), με σκοπό να πάρει την πρώτη του νίκη σε ευρωπαϊκό αγώνα σε νοκ-άουτ φάση.

Η ισπανική ομάδα δεν είναι... τυχαία, καθώς κατέκτησε το Basketball Champions League, αλλά και το Διηπειρωτικό Κύπελλο το 2017. O τεχνικός των Αχαιών, Μάκης Γιατράς, είδε τους Λίποβι και Μπράουν να αποχωρούν τραυματίες από τον αγώνα με την ΑΕΚ το Σάββατο (2/3) και υπάρχει αγωνία για το αν θα καταφέρουν να συμμετάσχουν στο κρίσιμο πρώτο ματς με τους Ισπανούς.

«Είναι η πρώτη φορά μας στην Ευρώπη. Η πρόκριση στους "16" είναι μεγάλη επιτυχία. Θα μπούμε στο γήπεδο και θα δούμε τι μπορούμε να καταφέρουμε. Ξέρουμε με ποια ομάδα παίζουμε. Η Τενερίφη είναι πολύ καλή ομάδα. Είναι δύο παιχνίδια, 80 λεπτά συνολικά και χρειάζεται υπομονή. Σίγουρα δεν έχουμε την εμπειρία, αλλά έχουμε δίψα και πάθος και πιστεύω ότι θα προσπαθήσουμε να βάλουμε δύσκολα στην Τενερίφη και γιατί να μην περάσουμε και στην επόμενη φάση», δήλωσε ο τεχνικός του Προμηθέα, Μάκης Γιατράς, για τη «μάχη» με την ομάδα του Τσους Βιντορέτα.

Στους «8» της διοργάνωσης, ο νικητής της αναμέτρησης Προμηθέας Πατρών-Τενερίφη (Ισπανία) θα βρει απέναντί του το νικητή του ζευγαριού Νεπτούνας Κλαϊπέντα (Λιθουανία)-Χάποελ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ).

Η προημιτελική φάση του Basketball Champions League θα αρχίσει στις 26/27 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί στις 2/3 Απριλίου. Οι τέσσερις ομάδες που θα προκριθούν από τους «8», θα διεκδικήσουν το τρόπαιο σε φάιναλ φορ, το οποίο θα διεξαχθεί το τριήμερο 3-5 Μαΐου. Μέχρι στιγμής, η FIBA δεν έχει ανακοινώσει την πόλη που θα φιλοξενήσει το φάιναλ φορ, κάτι που θα γίνει γνωστό στις αρχές Απριλίου, όταν και θα διενεργηθεί νέα κλήρωση που θα καθορίσει τα ζευγάρια των ημιτελικών.

Στους πρώτους αγώνες της φάσης των «16» του Basketball Champions League, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE

ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16» - Α΄ ΑΓΩΝΕΣ (5-6/3/2019)
Τρίτη, 5 Μαρτίου
5. ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 75-84
4. Νίζνι Νόβγκοροντ (Ρωσία) - Βενέτσια (Ιταλία) 95-72
7. Λε Μαν (Γαλλία) - Βίρτους Μπολόνια (Ιταλία) 74-74

Τετάρτη, 6 Μαρτίου
6. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ-Τενερίφη (Ισπανία)
3. Νεπτούνας Κλαϊπέντα (Λιθουανία)-Χάποελ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ)
1. Μπάμπεργκ (Γερμανία)-Μπάνβιτ (Τουρκία)
8. Αντβέρπ (Βέλγιο)-Μούρθια (Ισπανία)
2. Ναντέρ (Γαλλία)-Μπεσίκτας (Τουρκία)

* Οι Β΄ αγώνες είναι προγραμματισμένοι για τις 12-13/3.

Τα ζευγάρια της προημιτελικής φάσης (πλέι οφ) του Basketball Champions League έχουν ως εξής:

1-5

2-7

3-6

4-8