«Τρίποντη» πρωτιά του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη

Ένα από τα δυνατά σημεία του φετινού ΠΑΟΚ είναι χωρίς αμφιβολία η ικανότητα του στο περιφερειακό σουτ.

«Τρίποντη» πρωτιά του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη

Σε αυτό το πρώτο κομμάτι της σεζόν, ο ΠΑΟΚ σουτάρει με εξαιρετικά ποσοστά πίσω από την γραμμή του τριπόντου, καθώς είναι στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας τόσο στην Basket League, όσο και στο Basketball Champions League!

Πιο συγκεκριμένα, ο ΠΑΟΚ έχει ευστοχήσει στα 74 από τα 178 τρίποντα που έχει επιχειρήσει στους 7 πρώτους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος, σουτάροντας δηλαδή με 41.6%, ποσοστό καλύτερο από κάθε άλλη ομάδα της betshop Basket League.

Όσον αφορά το Basketball Champions League, ο ΠΑΟΚ μετράει 79/173 τρίποντα με το τέλος του πρώτου γύρου της regular season, σουτάρει, δηλαδή, με 45.6%, ενώ στην 2η θέση είναι η γαλλική Nanterre 92 με 43.3% και στην 3η θέση μία ακόμα ομάδα του ομίλου του, η UNET Holon me 42.5%.

Οι πρωτιές όμως, δεν σταματούν εκεί… Σε αυτό το πρώτο κομμάτι της σεζόν, αν λάβουμε υπόψιν τις συνολικές επιδόσεις τόσο στα εθνικά πρωταθλήματα όσο και στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, ο ΠΑΟΚ σουτάρει καλύτερα από κάθε άλλη ομάδα της Ευρώπης!

Όπως θα δείτε στο παρακάτω γράφημα, αυτή την στιγμή υπάρχουν 13 ομάδες στην Ευρώπη που σουτάρουν με ποσοστό μεγαλύτερο του 40%, με το συνολικό 43.6% (153/351), με το οποίο σουτάρει ο ΠΑΟΚ, να είναι το κορυφαίο στην Ευρώπη! Στην 2η θέση είναι η Nanterre 92 με 43.2%, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Fenerbahce (42.8%), CSKA Moscow (42.1%) και Tofas Bursa (41.9%).

*Η σύγκριση γίνεται ανάμεσα στις ομάδες που συμμετέχουν στην betshop Basket League (Ελλάδα), ACB (Ισπανία), LegaBasket (Ιταλία), LNB (Γαλλία), BBL (Γερμανία), Basketball Super League (Tουρκία), Winners League (Ισραήλ) VTB League και ABA League (Αδριατική λίγκα).

**Η σύγκριση γίνεται με το συνολικό ποσοστό των ομάδων στα εθνικά πρωταθλήματα και τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις που συμμετέχουν οι ομάδες.