Παπαθεοδώρου: «Το παιχνίδι με την Τενερίφη είναι μια σκληρή δοκιμασία για μας»

Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τη Τενερίφη την Τετάρτη (21/11) το βράδυ (21:30) στην Ισπανία και ο Ηλίας Παπαθεοδώρου αναφέρθηκε στην αναμέτρηση.

Παπαθεοδώρου: «Το παιχνίδι με την Τενερίφη είναι μια σκληρή δοκιμασία για μας»

Η ομάδα της Iberostar Tenerife είναι καλύτερη από ότι την περσινή σεζόν κι αν θα φτάσει σε επίπεδο την ομάδα που κατέκτησε το Basketball Champions League το 2017, θα φανεί στην πορεία της διοργάνωσης. Και φέτος πάντως, όπως και την πρώτη σεζόν του BCL, στο τιμόνι της ομάδας είναι ο Txus Vidorreta.

Ο Βάσκος προπονητής, οδήγησε την Τενερίφη στην κορυφαία στιγμή της ιστορίας της πριν δύο χρόνια, πέρσι δοκίμασε χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία στην Euroleague με την Valencia και επιστρέφοντας, εκτός του ότι έχει παρουσιάσει μία συμπαγή και αήττητη ως τώρα στο BCL ομάδα, έχει δώσει και τα διαπιστευτήριά του στην ACB.

Το κατάλαβε πολύ η πρώην ομάδα του, η Valencia, όταν το περασμένο Σάββατο ηττήθηκε με διαφορά 34 πόντων (100-66) στην Tenerife. Αποτέλεσμα που μπορεί και να τρομάζει… «Δεν τρομάζουν τα αποτελέσματα τους, αλλά ο τρόπος που παίζουν. Κάνουν πολύ λίγα λάθη, σπαταλούν ελάχιστες επιθέσεις χωρίς στόχο.

Είναι μια πολύ συμπαγής και οργανωμένη ομάδα», σχολιάζει ο προπονητής του ΠΑΟΚ Ηλίας Παπαθεοδώρου και προσθέτει αναφερόμενος στην αυριανή αντίπαλο του ΠΑΟΚ: «Η Tenerife είναι μια εξαιρετική ομάδα. Με τον ίδιο προπονητή και πάλι, με αρκετούς παίκτες που παίζουν αρκετά χρόνια στην ομάδα και γενικά με εξαιρετικά στοιχεία. Είναι η πρώτη ομάδα στη διοργάνωση σε ασίστ κι αυτό δείχνει ένα σημαντικό μέρος του παιχνιδιού τους».

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ μίλησε και για την απουσία του αρχηγού της ομάδας: «Το παιχνίδι θα είναι μια σκληρή δοκιμασία για μας. Ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι όπου πρέπει να προσπαθήσουμε να τα κάνουμε όλα καλά. Να είμαστε συγκεντρωμένοι, με σωστές επιλογές και διαρκείας στο παιχνίδι μας. Η απουσία του Βαγγέλη είναι κομβική για μας. Είναι πολύ σημαντικός παράγοντας στο παιχνίδι μας, θα μας λείψει, αλλά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα πρέπει να βρούμε τρόπο να καλύψουμε την απουσία του».