Basketball Champions League: Ευρωπαϊκή δράση για Προμηθέα και ΑΕΚ

Στις υποχρεώσεις του Basketball Champions League επιστρέφουν οι Προμηθέας και ΑΕΚ.

Basketball Champions League: Ευρωπαϊκή δράση για Προμηθέα και ΑΕΚ

Μετά από σχεδόν έναν μήνα ο Προμηθέας και η ΑΕΚ επιστρέφουν στο Basketball Champions League, παίζοντας και οι δύο εντός έδρας για την τέταρτη αγωνιστική των ομίλων.

Πρώτος, χρονικά, μπαίνει στη μάχη» ο Προμηθέας που στις 19:00 υποδέχεται τη Μούρθια. Η ισπανική ομάδα είναι στην κορυφή του ομίλου αήττητη με τον Προμηθέα να έχει ηττηθεί (90-81) στο παιχνίδι του πρώτου γύρου. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου έχει ρεκόρ 2-1 και με νίκη θα κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για την πρόκρισή της στα νοκ άουτ της διοργάνωσης.

Λίγη ώρα αργότερα, στις 20:30, η ΑΕΚ θα φιλοξενήσει στο άδειο λόγω μέτρων ασφαλείας κλειστό των Άνω Λιοσίων τη Χάποελ Χολόν. Για τους «κιτρινόμαυρους» η αναμέτρηση έχει χαρακτήρα τελικού, μιας και μόνο με νίκη θα καταφέρει να διατηρήσει ζωντανές τις όποιες ελπίδες έχει να επιστρέψει από το 0-3 και να διεκδικήσει την πρόκριση.

Το σύνολο του Ηλία Ζούρου είχε στο πρώτο παιχνίδι στην Ουγγαρία με 79-68. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ομάδας, στο γήπεδο δεν θα μπορέσουν να βρεθούν ούτε οι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας, καθώς το παιχνίδι - μετά από εισήγηση της διοργανώτριας - να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών για λόγους ασφαλείας.

Η κατάταξη του ομίλου L

1. Μούρθια 3-0

2. Προμηθέας 2-1

3. Χάποελ Χολόν 1-2

4. ΑΕΚ 0-3