Χαποέλ Χολόν: «Δεν παίζουμε στην Αθήνα - Οι φίλοι της ΑΕΚ στηρίζουν την Παλαιστίνη»

Την πρόθεση του να μην δώσουν τα ματς του BCL στα Άνω Λιόσια ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Χαποέλ Χολόν μετά την τελευταία ανακοίνωση της ΑΕΚ.

Χαποέλ Χολόν: «Δεν παίζουμε στην Αθήνα - Οι φίλοι της ΑΕΚ στηρίζουν την Παλαιστίνη»

Στον «αέρα» παραμένει το που θα δώσει τα ευρωπαϊκά της παιχνίδι η Χαποέλ Χολόν.

Αρχική η FIBA μετά από πρόθεση της ΑΕΚ είχε ορίσει τα Άνω Λιόσια ως έδρα της ισραηλινής ομάδας για τα ματς του BCL. Η απόφαση αυτή έφερε αναστάτωση στους φίλους της «Ένωσης» με την ΚΑΕ ΑΕΚ να ξεκαθαρίζει ότι στέκεται στο πλευρό όλων των προσφύγων υπενθυμίζοντας αντίστοιχες κινήσεις στήριξης για τον λαό της Παλαιστίνης.

Με την κατάσταση να είναι σε... τεντωμένο σκοινί η ΑΕΚ σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε από τη FIBA να βρει άλλη έδρα για τη Χαποέλ Χολόν, ενώ ο πρόεδρος της ισραηλινής ομάδας από την πλευρά του δήλωσε δεν προτίθενται να δώσουν τους αγώνες τους στην Αθήνα, καθώς οι φίλοι της ΑΕΚ όπως τόνισε στηρίζουν την Παλαιστίνη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Η Ομοσπονδία μας ζήτησε βοήθεια για τις ομάδες και ήρθε σε επικοινωνία με τις άλλες Ομοσπονδίες της Ευρώπης. Η ελληνική Κυβέρνηση ήταν η μόνη που δέχτηκε να αναλάβει τη φιλοξενία και την ασφάλεια. Τότε η FIBA εξέδωσε ανακοίνωση ότι θα παίξουμε στα Λιόσια.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να είναι καλή και αμέσως θύμισε πως οι φίλοι της στηρίζουν την Παλαιστίνη. Δεν υπήρχε επικοινωνία μεταξύ των δύο ομάδων. Μετά τα οργισμένα μηνύματα που λάβαμε από τους Έλληνες και ό,τι συνέβη με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ στο ίδιο γήπεδο, το είπα και την προηγούμενη εβδομάδα, ακόμα και αν μας ανάγκαζαν δε θα παίζαμε εκεί».