ΠΑΟΚ: «Όχι» από την ΕΛΑΣ για φιλοξενούμενους φιλάθλους στα ματς του BCL

Την παρουσία φιλοξενούμενων φιλάθλων στα εντός έδρας παιχνίδια του ΠΑΟΚ για το BCL μπλοκάρει η ΕΛΑΣ.

ΠΑΟΚ: «Όχι» από την ΕΛΑΣ για φιλοξενούμενους φιλάθλους στα ματς του BCL

Χωρίς την παρουσία φιλάθλων από τη φιλοξενούμενη ομάδα θα πραγματοποιηθούν τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ για το BCL βάσει επίσημου εγγράφου που απέστειλε η ΕΛΑΣ στη FIBA.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση τους Χάποελ Ιερουσαλήλ, αντιπάλου του ΠΑΟΚ στους ομίλους του BCL, η ελληνική αστυνομία έστειλε έγγραφο στη FIBA κατά το οποίο τονίζει ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των φιλάθλων που θα θελήσουν να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση το ίδιο αναμένεται να ισχύσει και για την αναμέτρηση του «Δικεφάλου του Βορρά» με τη Γαλατασαράι.

Ο λόγος της απόφασης αυτής όπως τονίζουν είναι τα αυξημένα φαινόμενα οπαδικής βίας στην Ελλάδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Χάποελ Ιερουσαλήμ:

«Η ελληνική αστυνομία έστειλε επίσημη επιστολή στο BCL με την οποία ανακοίνωνε ότι δεν μπορούσε να δεσμευτεί για την ασφάλεια του επισκεπτόμενου κόσμου που θα ερχόταν στους αγώνες της HAPOEL στη Θεσσαλονίκη, κόντρα στον ΠΑΟΚ. Η ανακοίνωση είναι περιεκτική και έγκυρη τόσο για τον αγώνα της Χάποελ στη Θεσσαλονίκη που είναι προγραμματισμένος για τις 15 Νοεμβρίου, όσο και για τον αγώνα της Γαλατασαράι με τον ΠΑΟΚ.

Αυτό είναι ένα βήμα που έγινε ως αποτέλεσμα της αυξανόμενης βίας γύρω από τον αθλητισμό στην Ελλάδα και δεν αναφέρεται συγκεκριμένα στη Χάποελ, αφού όπως αναφέρθηκε, στη Γαλατασαράι δεν θα επιτρέπεται επίσης να φέρει μαζί της φιλάθλους στον εκτός έδρας αγώνα.

Σεβόμαστε φυσικά την απόφαση της ελληνικής αστυνομίας και πιστεύουμε ότι η ασφάλεια των φιλάθλων προέχει. Ως εκ τούτου, παρακαλούμε τους φιλάθλους να αποφύγουν να έρθουν στον εκτός έδρας αγώνα της Θεσσαλονίκης».