Πλάθα για κλήρωση BCL: «Να μείνουμε σεμνοί και ταπεινοί - Η ΑΕΚ τώρα χτίζεται»

Για την κλήρωση της ΑΕΚ στο Champions League της FIBA μίλησε ο τεχνικός της «Ένωσης», Χοάν Πλάθα.

Πλάθα για κλήρωση BCL: «Να μείνουμε σεμνοί και ταπεινοί - Η ΑΕΚ τώρα χτίζεται»

Για τους αντιπάλους που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η ΑΕΚ στη φάση των ομίλων του BCL από την κλήρωση που έγινε σήμερα Τετάρτη 5/7 μίλησε ο Ισπανός τεχνικός της Ένωσης, Χοάν Πλάθα.

Ο Πλάθα τόνισε ότι θα είναι δύσκολο για την ΑΕΚ γιατί η ομάδα τώρα χτίζεται, παρότι κατά γενική ομολογία η κλήρωση της χαρακτηρίστηκε ως εύκολη.

Οι «κιτρινόμαυροι» αναμένεται να αντιμετωπίσουν την ιταλική Σάσαρι, την πρωταθλήτρια Πολωνίας, Κινγκ και τη γερμανική Λούντβιχσμπουργκ.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Χοάν Πλάθα:

«Πρέπει να μείνουμε συνετοί και ταπεινοί. Ο όμιλός μας διαθέτει πολύ καλούς αντιπάλους, όπως είναι κυρίως η Ντιναμό Σάσαρι, μία ιστορική ομάδα, που έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του ιταλικού Πρωταθλήματος, που είναι ένα από τα ισχυρότερα της Ευρώπης. Πολύ καλή ομάδα είναι και η γερμανική Λούντβιχσμπουργκ, που επίσης τερμάτισε στην τετράδα του δικού της πρωταθλήματος. Και τέλος, θα έχουμε απέναντί μας και την Πρωταθλήτρια Πολωνίας. Οπότε αυτό, που απαιτείται είναι να δείξουμε το μέγιστο σεβασμό ως προς όλους.

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα για μας είναι, ότι τώρα σχηματοποιείται η ομάδα μας, ενώ οι αντίπαλοί μας έχουν πλήρες ή σχεδόν πλήρες ρόστερ. Έχουμε ξεκινήσει, ωστόσο, καλά, στις μεταγραφές και είμαστε ενθουσιασμένοι γι’ αυτό. Εκκρεμεί για μας και το θέμα της προσφυγής για την τιμωρία μας».