Το «μέταλλο» της ΑΕΚ έφερε την πρόκριση

Για να ανατρέψει τη διαφορά των 10 πόντων από το πρώτο παιχνίδι του ΟΑΚΑ η ΑΕΚ έπρεπε να βελτιώσει αρκετά πράγματα στην Τσεχία. Το κατάφερε και στην κρίσιμη ώρα έδειξε το μέταλλο που έχει ως ομάδα.

Το «μέταλλο» της ΑΕΚ έφερε την πρόκριση

Το βράδυ της 14ης Μαρτίου θα το θυμούνται για καιρό οι φίλοι της ΑΕΚ. Η Ένωση ταξίδεψε στο Νίμπουρκ για να παίξει την... ύπαρξή της στο Basketball Champions League, με τις πιθανότητες να μην είναι με το μέρος της. Και σε αυτό «βοήθησε» η ήττα με 88-98 στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ, σε ένα αποτέλεσμα που έφερε τους Τσέχους σε θέση ισχύος ενόψει επαναληπτικού.

Ο Ντράγκαν Σάκοτα είχε παραδεχτεί πως η προσέγγιση και η αντιμετώπιση του πρώτου αγώνα των δύο ομάδων ήταν λανθασμένη, κάτι που φάνηκε και από τον τρόπο με τον οποίο προσέγγισε το παιχνίδι η Ένωση στο Sportovni Centrum από το ξεκίνημα μέχρι το –συγκλονιστικό- φινάλε του.

Για να έρθει η πρόκριση, όμως, χρειάστηκε να μπουν κάποια μεγάλα σουτ, με αποκορύφωμα το πολύ δύσκολο τρίποντο του Κέβιν Πάντερ, 2,8’’ για το τέλος του αγώνα, με τον Αμερικανό να έχει «κρεμασμένο» παίκτη πάνω του την ώρα που σηκώνεται για το σουτ. Η αυτοπεποίθησή του, όμως, ήταν τέτοια που του επέτρεψε να σηκωθεί και να βάλει το σουτ του... 1 εκατομμυρίου, στέλνοντας στην οκτάδα την ομάδα του.

Το έργο των παικτών του Σάκοτα ήταν δύσκολο, στην πορεία έγινε ακόμα πιο δύσκολο, με τη Νίμπουρκ να κυριαρχεί στο τρίτο δεκάλεπτο, όμως στο φινάλε, όταν η μπάλα... έκαιγε, οι προσωπικότητες βγήκαν μπροστά και φάνηκε ξεκάθαρα πως φέτος η ΑΕΚ απέκτησε ισχυρό μέταλλο ως ομάδα. Αυτό που την βοήθησε να πάρει μια συγκλονιστική πρόκριση στους «16» του BCL, αυτό που την βοήθησε να κατακτήσει και το Κύπελλο Ελλάδος στο Ηράκλειο.