ΑΕΚ: Με την Τόφας του Πρίφτη στα play-in του BCL - Τι ισχύει με την τιμωρία

Κόντρα στην Τόφας του Δημήτρη Πρίφτη θα διεκδικήσει η ΑΕΚ την πρόκριση στη φάση των «16» του Basketball Champions League της FIBA.

ΑΕΚ: Με την Τόφας του Πρίφτη στα play-in του BCL - Τι ισχύει με την τιμωρία

H ΑΕΚ επέστρεψε από το -16 στην τελευταία αναμέτρηση για τη φάση των ομίλων του BCL κόντρα στην Καρσίγιακα στο κεκλεισμένων των θυρών Olympic Hall των Άνω Λιοσίων.

Η «Ένωση» πέρασε στα play-in της διοργάνωσης με πλεονέκτημα έδρας ως δεύτερη του Β' ομίλου με ρεκόρ 3-3 και θα αντιμετωπίσει την Τόφας του Δημήτρη Πρίφτη που τερμάτισε 3η στην όμιλο Α' με ρεκόρ 2-4.

Αυτό θα σημαίνει ότι η ομάδα του Ηλία Καντζούρη θα έχει το πλεονέκτημα έδρας, όμως κινδυνεύει να δώσει και αυτά τα παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών.

Συγκεκριμένα, η ΑΕΚ είχε τιμωρηθεί συνολικά με 3 αγωνιστικές χωρίς τους οπαδούς της για τα επεισόδια που προκάλεσαν στην αναμέτρηση της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στη Ρέτζιο Εμίλια.

Παρόλα αυτά η «κιτρινόμαυρη» ΚΑΕ έχει καταθέσει ένσταση στη διοργάνωση - με την απόφαση να εκκρεμεί - ευελπιστώντας να... σβήσει ή έστω να μειώσει κατά μία αγωνιστική την ποινή.

Η τελική κατάταξη του ομίλου της ΑΕΚ:

1. Βόννη

2. ΑΕΚ

3. Καρσίγιακα

4. Ρέτζιο Εμίλια