Καντζούρης - ΑΕΚ: «Ο κόσμος θα μας έδινε άλλη δυναμική»

Δηλώσεις αναφορικά με την αναμέτρηση κόντρα στην Καρσίγιακα για το FIBA Champions League παραχώρησε ο προπονητής της ΑΕΚ, Ηλίας Καντούρης.

Καντζούρης - ΑΕΚ: «Ο κόσμος θα μας έδινε άλλη δυναμική»

Η ΑΕΚ υποδέχεται αύριο (21/12) την τουρκική Καρσίγιακα για τη 6η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του BCL και θέλει τη νίκη για να διατηρηθεί στη 2η θέση του Β' ομίλου.

Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών λόγω των σοβαρών επεισοδίων στην προηγούμενη αναμέτρηση κόντρα στην Ρέτζιο Εμίλια στο Olympic Hall των Άνω Λιοσίων.

Το γεγονός αυτό σχολίασε ο προπονητής της «Ένωσης», Ηλίας Καντζούρης, μιλώντας για την κρισιμότητα της αναμέτρησης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό ματς για την ομάδα μας. Είναι προφανές, ανεξάρτητα από τη δυναμική του αντιπάλου μας, ότι έχουμε την τύχη στα χέρια μας, καθώς με νίκη έστω με ένα πόντο, προκρινόμαστε στον επόμενο γύρο, ως δεύτεροι. Όλοι είδαν, ότι επρόκειτο για έναν πολύ δύσκολο Όμιλο, ειδικά έτσι όπως εξελίχθηκε.

Προφανώς υπάρχει πίεση. Η πίεση πάντα θα υπάρχει. Ο καθένας τη διαχειρίζεται βέβαια με βάση την εμπειρία του. Θεωρώ, ότι η ομάδα είναι έτοιμη να δώσει τα μέγιστα, προκειμένου να φτάσουμε στο στόχο μας.

Πιστεύω ακράδαντα, ότι αν υπήρχε η δυνατότητα προσέλευσης κόσμου, οι οπαδοί της ΑΕΚ θα έδιναν βροντερό παρόν στα Άνω Λιόσια. Έχουμε ζήσει στο παρελθόν μεγάλες στιγμές σε εντός έδρας ματς τέτοιας σπουδαιότητας. Θα μας έδινε άλλη δυναμική στη συγκεκριμένη αναμέτρηση ο κόσμος. Από κει και πέρα, αυτή είναι η κατάσταση. Είναι ακόμη ένα εμπόδιο αυτό, που πρέπει να υπερβούμε και να διαχειριστούμε. Μακάρι να μας έγινε μάθημα και σε επόμενα σπουδαία ματς να έχουμε στο πλευρό μας τον κόσμο. Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικός είναι ο κόσμος και πόση ενέργεια αντλούμε από την παρουσία του.

Αυτό, που πρέπει να κάνουμε είναι να κοιτάξουμε μπροστά. Ο αντίπαλός μας είναι μία πολύ ποιοτική ομάδα. Η Καρσίγιακα διαθέτει κάποιους αθλητές, που έχουν αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο, αλλά θεωρώ, ότι πρέπει να την αντιμετωπίσουμε συνολικά, δίχως να υποτιμήσουμε κάποιον παίκτη της. Πρέπει να εστιάσουμε στα δυνατά της σημεία και να δούμε πώς θα τα αντιμετωπίσουμε».