Λυκογιάννης: «Είναι καθαρά παιχνίδι ρυθμού»

Ο Άρης Λυκογιάννης σχολίασε τον αγώνα του ΠΑΟΚ στην έδρα της Στρασμπούρ για τα play in του Basketball Champions League. 

Λυκογιάννης: «Είναι καθαρά παιχνίδι ρυθμού»

Το πρόγραμμα της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ για το 2022 περιλαμβάνει το παιχνίδι με την Στρασμπούρ (21:00) για τα play in του Basketball Champions League.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Άρης Λυκογιάννης, μιλώντας για τον πρώτο αγώνα με την γαλλική ομάδα τόνισε: «Σίγουρα δεν είμαστε στην κατάσταση που θα θέλαμε και σίγουρα δεν είμαστε ενεργειακά, όπως μετά το τελευταίο ματς παιχνίδι στο πρωτάθλημα με τον Άρη, όταν και ξεκίνησαν τα προβλήματα με τον κορωνοϊό στην ομάδα. Φάνηκε νομίζω πολύ καθαρά στο παιχνίδι με την Igokea. Μας δόθηκε η δυνατότητα για μία εβδομάδα να κάνουμε προπονήσεις, χωρίς όμως να είμαστε πλήρεις. Είχαμε απουσίες, δεν θα έχουμε σε αυτό το παιχνίδι τον Griffin και τον Γιάνκοβιτς. Παρόλα αυτά κάναμε αυτό που έπρεπε και θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας για να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Αναφέρθηκε επίσης στο κλειδί της αναμέτρησης: «Είναι καθαρά παιχνίδι ρυθμού. Πρέπει να ελέγξουμε τους αιφνιδιασμούς και να μην δεχτούμε πόντους στο ανοιχτό γήπεδο. Το αμυντικό ριμπάουντ είναι σημείο κλειδί. Είναι μία ομάδα που στηρίζεται πολύ στο επιθετικό ριμπάουντ οπότε δεν πρέπει να τους δώσουμε δεύτερες επιθέσεις. Και να περιορίσουμε παίκτες που σουτάρουν με πολύ υψηλά ποσοστά στο τρίποντο. Να μην τους δώσουμε ελεύθερα σουτ».

Για το εάν είναι κρίσιμο το πρώτο παιχνίδι σχολίασε: «Η ιστορία αυτών των αγώνων έχει δείξει ότι το πρώτο παιχνίδι μιας τέτοιας σειράς είναι το πιο κρίσιμο, αλλά είμαστε και σε μία περίοδο πολύ ιδιαίτερη. Έχουμε να διαχειριστούμε σημαντικά προβλήματα και το πως θα επανέλθουμε. Δεν ξέρουμε πως θα εμφανιστούν οι ομάδες και σε τι κατάσταση θα είναι. Είναι δεδομένο ότι η πανδημία αλλάζει την εικόνα και δημιουργεί ιδιαίτερες συνθήκες».