Σάκοτα: Εντυπωσιακή ομάδα η Νίμπουρκ

Η ΑΕΚ υποδέχεται αύριο (7/3, 19:30) τη Νίμπουρκ στο ΟΑΚΑ, στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τη φάση των «16» του Basketball Champions League.

Σάκοτα: Εντυπωσιακή ομάδα η Νίμπουρκ

Ο τεχνικός της Ένωσης, Ντράγκαν Σάκοτα, ανέλυσε την αντίπαλο και επεσήμανε στους παίκτες του τους κινδύνους της αναμέτρησης με την πρωταθλήτρια Τσεχίας.

«Προερχόμαστε από μια επιτυχία που μας δίνει αέρα και μας κάνει λίγο διαφορετικούς», είπε αρχικά ο Σάκοτα και πρόσθεσε: «Ο στόχος είναι κάθε φορά το επόμενο παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, όμως ξεκινάμε αρκετά χαμηλά. Πήραμε μια θέση που δεν μας δίνει πλεονέκτημα. Θεωρητικά οι άλλες ομάδες έχουν καλύτερη θέση. Η Νίμπουρκ σαν όνομα δεν γεμίζει το μάτι, όπως οι άλλες, όμως κανείς δεν ξέρει ότι η Νίμπουρκ μετρά 24-0 και είναι 14 χρόνια πρωταθλήτρια. Έχει παράδοση και είναι εντυπωσιακή με τον τρόπο που παίζει».

Για τον τρόπο που αγωνίζονται οι παίκτες της Νίμπουρκ, είπε: «Δεν είναι μόνο η επίθεση. Σουτάρουν περίπου 27 τρίποντα σε κάθε αγώνα, που είναι τρομερό νούμερο. Καμία προσπάθεια δεν είναι βεβιασμένη, είναι δουλεμένη ομάδα και βρίσκει τα σουτ. Ο προπονητής κάνει τρομερή δουλειά και έχουν διαλέξει τους παίκτες με βάση αυτό το στυλ παιχνιδιού. Δεν σκέφτονται τόσο εμάς, όσο το πώς θα κάνουν αυτοί το παιχνίδι τους».

Μιλώντας για την προσθήκη των Χάντερ και Πάντερ, σχολίασε: «Ποτέ δεν χρησιμοποιώ το 100%, αλλά έχουν μπει αρκετά. Πάντα σαν προπονητής πιστεύω πως μπορούν να κάνουν καλύτερα πράγματα. Είναι στον σωστό δρόμο και μας βοηθούν και περιμένουμε πράγματα και στη συνέχεια».

Τέλος, για το στόχο της εξασφάλισης μίας διαφοράς από την ΑΕΚ στην πρώτη αναμέτρηση με τους Τσέχους, είπε: «Επειδή όλοι θεωρούμε πως είναι πρώτο ημίχρονο, δεν θα παίξει τόσο πολύ ρόλο η διαφορά. Ποια διαφορά θα μας δώσει σιγουριά; Η Σάσαρι τους κέρδισε με 21 πόντους και έχασε με 22! Σε πρώτη φάση εμείς θέλουμε να κερδίσουμε. Μπορούμε να το κάνουμε και στην Τσεχία. Αν είναι τόσο καλοί όμως, αυτό είναι άλλο. Εγώ πάντως ειδοποίησα στην πρώτη σειρά να φοράνε και χειμωνιάτικα ρούχα, επειδή τρέχουν τόσο καλά, για να μην κρυώσει κάποιος».

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, είπε: «Είχα πολύ κακή εμπειρία από τη Νίμπουρκ. Είχαμε χάσει πολλούς πόντους στην Τσεχία. Είναι επικίνδυνη ομάδα, άσχετα που δεν γεμίζει το μάτι σαν σύλλογος. Είναι μια ομάδα που τρέχει και βλέπεις πως ό,τι κι αν γίνει δεν τους νοιάζει αν δεχτούν κάποιο καλάθι. Πάνε στην επίθεση αμέσως. Αυτό που θα πρέπει να κοιτάξουμε θα είναι να παίξουμε για 40 λεπτά δυνατά. Έχουν μάθει να τρέχουν οπότε αν παίξουμε για 40 λεπτά όπως παίξαμε με τον Ολυμπιακό τότε θα έχουμε τον πρώτο λόγο.

Για τη συνέχεια μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου: «Μόνο κακό μπορεί να μας κάνει αν σκεφτόμαστε μόνο το Κύπελλο. Είναι πολύ ιδιαίτερος ο αγώνας και ο τίτλος και θα είναι κρίμα να αφήσουμε έναν τίτλο που πήραμε με την αξία μας να μην έχει συνέχεια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Θα μας γυρίσει μπούμερανγκ αν δεν πάμε καλά. Η πορεία της ΑΕΚ αρχίζει μετά το Κύπελλο».