Αργύρης Πεδουλάκης: «Κάναμε βήματα μπροστά» (vid)

Το Περιστέρι ηττήθηκε από την Στρασμπούρ. Τα λάθη και τα χαμένα ριμπάουντ του πρώτου ημιχρόνου πλήγωσαν την ομάδα, σύμφωνα με τον Αργύρη Πεδουλάκη και η διαφορά των 20 πόντων στο τέλος κόστισε.

Αργύρης Πεδουλάκης: «Κάναμε βήματα μπροστά» (vid)

Βέβαια, όπως επεσήμανε ο Αργύρης Πεδουλάκης, έγιναν βήματα μπροστά.

«Κάναμε ένα πρώτο ημίχρονο, όπου είχαμε πολύ εύκολα λάθη και χάσαμε τα ριμπάουντ. Δυο πράγματα μας πληγώσαμε σ’ εκείνο το σημείο τα ριμπάουντ και τα λάθη. Τα παιδιά που ήρθαν από τον πάγκο μας βοήθησαν να αλλάξουμε τον ρυθμό του παιχνιδιού. Πίεσαν περισσότερο, ισορροπήσαμε και το ριμπάουντ, ηρεμήσαμε και στην επίθεση, αλλά νομίζω ότι η διαφορά των 20 πόντων που πήρε η Στρασμπούρ μας πλήγωσε στο τέλος», ήταν το πρώτο σχόλιο του Αργύρη Πεδουλάκη, μετά το τέλος της αναμέτρησης με τη γαλλική ομάδα.

«Κάναμε βήματα μπροστά, είμαστε σε μία περίοδο αναδόμησης της ομάδας, έχουν μπει πολλά καινούργια παιδιά, αλλά κάναμε ένα βήμα τουλάχιστον όσον αφορά το ομαδικό μας πνεύμα που πρέπει να κρατήσουμε από αυτό το παιχνίδι», πρόσθεσε.

Όσο για τις δυσκολίες που έβαλε το Περιστέρι στην Στρασμπούρ μετά το 23’ της αναμέτρησης ο τεχνικός των «κυανοκιτρίνων», εξήγησε:

«Πιέσαμε περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο, είχαμε πιο αθλητικά παιδιά και ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι σε κομμάτια στα προσωπικά στοιχεία των παικτών. Δεν ήμασταν τόσο συναισθηματικοί. Είμαστε μια ομάδα η οποία έχει μεγάλα διαγράμματα στο κομμάτι του συναισθήματος, δεν είμαστε τόσο σκληροί. Πρέπει να το αλλάξουμε αυτό, είμαστε προς αυτή την κατεύθυνση. Μπήκαν παιδιά που θέλουν να το κάνουν αυτό και μας έδωσαν ενέργεια για να μπορέσουμε να γυρίσουμε το παιχνίδι και να κριθεί στις λεπτομέρειες, στο ένα σουτ».

Ο Τζέι Κρόκετ, που έκανε το καλύτερο παιχνίδι του ως τώρα με την φανέλα του Περιστερίου, ανέφερε:

«Κάναμε τα πράγματα πολύ δύσκολα, παγιδεύσαμε τους εαυτούς μας σε μία πολύ δυσχερή θέση. Για να ξεφύγουμε από τη θέση αυτή και να επιστρέψουμε στο παιχνίδι χρειάσθηκε να παλέψουμε σκληρά και στο τέλος δεν τα καταφέραμε να πετύχουμε αυτό που θέλαμε. Έχουμε πολλούς νέους παίκτες, άρα έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας μέχρι να δέσουμε και να μπορούμε να αποδίδουμε όπως πρέπει επί σαράντα λεπτά».

Τουόβι: «Το Περιστέρι στάθηκε καλά, εκεί που άλλοι θα παραδίδονταν»

Από την πλευρά του ο προπονητής της Στρασμπούρ Λάσι Τουόβι, δήλωσε:

«Είμαι ικανοποιημένος από τον τρόπο με τον οποίο αρχίσαμε το ματς, παρά το γεγονός ότι το Περιστέρι προηγήθηκε στην πρώτη περίοδο. Θέλαμε να δώσουμε έμφαση στην άμυνα, κάτι το οποίο θα ήταν δύσκολο λόγω της απουσίας του ψηλού μας, του Μορέν, άρα είχαμε μικρότερο ροτέισον. Γενικά, θα ήθελα να πω ότι στο γαλλικό πρωτάθλημα έχουμε αμυντικές δυσκολίες, αλλά στο BCL παίζουμε άριστη άμυνα και γι' αυτό έχουμε φτάσει στις τρεις νίκες.

Περιμέναμε ότι ο Γκρέι θα πάρει σουτ και θα βάλει σουτ, αλλά έπρεπε εμείς να συνεχίσουμε το παιχνίδι μας ό,τι και αν έκανε εκείνος. Πρέπει όμως να αναγνωρίσω ότι το Περιστέρι στάθηκε καλά στο δύσκολο σημείο, όπου άλλες ομάδες θα παραδίδονταν. Στην τρίτη περίοδο, ύστερα από τη μεγάλη διαφορά που είχαμε χτίσει εμείς, εκείνοι επέμειναν, έσφιξαν την άμυνά τους, μας ανάγκασαν σε περισσότερα λάθη σε σύγκριση με προηγούμενα ματς. Είμαι όμως υπερήφανος για την ομάδα μου, γιατί παρά τις δυσκολίες, αντιστρέψαμε την κατάσταση και πήραμε τη νίκη».

Ο Μπράντον Τζέφερσον, που πέτυχε το τρίποντο της νίκης για την Στρασμπούρ στο φινάλε του αγώνα, τόνισε:

«Ο κόουτς μου έχει δώσει μεγάλη αυτοπεποίθηση, αφού με έφερε στην ομάδα για να παίρνω τέτοιες μεγάλες φάσεις. Είχαμε απουσίες από τη βασική μας πεντάδα, αλλά τα παιδιά που κλήθηκαν να τις καλύψουν ανταποκρίθηκαν με το παραπάνω. Την κρίσιμη ώρα έπεσε σε εμένα ο κλήρος για το μεγάλο σουτ, αφού με εμπιστεύθηκε η ομάδα και ευτυχώς ανταποκρίθηκα και εγώ, παρ' ότι στο υπόλοιπο παιχνίδι δεν έπαιξα σπουδαία».