Παπαθεοδώρου: Να έρθει ο κόσμος να μας στηρίξει

Ο κόουτς του ΠΑΟΚ μίλησε για την αναμέτρηση με την Καρσίγιακα που μπορεί να κρίνει την πρόκριση του δικέφαλου του βορρά στα προημιτελικά του Basket Champions League.

Παπαθεοδώρου: Να έρθει ο κόσμος να μας στηρίξει

«Η Καρσίγιακα είναι μια εξαιρετική ομάδα με ταλέντο, προσωπικότητα και Αμερικανούς υψηλού επιπέδου. Εμείς έχουμε μεγάλο κίνητρο γι’ αυτά τα παιχνίδια και πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι. Είναι διαφορετικές οι συνθήκες του αγώνα από αυτόν της Τουρκίας αλλά και το κίνητρο».

Για την αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας του: «Πρέπει να πιέσουμε στην άμυνα και μέσω αυτής να ελέγξουμε τον ρυθμό του αγώνα ούτως ώστε να τους αναγκάσουμε να κατεβάσουν τον μέσο όρο στην επίθεσή τους. Είναι απαραίτητο να παίξουμε καλύτερα σε σχέση με τον αγώνα με τα Τρίκαλα. Θεωρώ ότι η πρόκριση θα κριθεί και στα δύο παιχνίδια γιατί η Καρσίγιακα είναι ομάδα η οποία στηρίζεται στην έδρα της. Σε αυτά τα παιχνίδια η διαφορά έχει αξία γιατί δίνει μεγαλύτερη ασφάλεια ενόψει του δεύτερου αγώνα».

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου ρωτήθηκε για την κακή πορεία της Καρσίγιακα στο τουρκικό Πρωτάθλημα και για την τελευταία βαριά (71-93) εντός έδρας ήττα από την Νταρουσάφακα. «Το τουρκικό Πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο γιατί οι ομάδες επενδύουν πολλά χρήματα. Η Γκαζιαντέπ που αντιμετωπίσαμε στη φάση των ομίλων έχει πολλαπλάσιο μπάτζετ. Για μας δεν έχει σημασία η πορεία της Καρσίγιακα στο τουρκικό Πρωτάθλημα. Χρειαζόμαστε τη βοήθειά του κόσμου, είμαστε το μοναδικό τμήμα του ΠΑΟΚ που αγωνιζόμαστε στην Ευρώπη αυτόν τον μήνα και είναι σημαντικό να έρθει πολύς κόσμος, να στηρίξει την ομάδα και κυρίως να της δώσει ενέργεια».