Basketball Champions League: Χωρίς Μαυροκεφαλίδη και Σαλούστρο το Περιστέρι στη Λιθουανία

Με δύο σημαντικές απουσίες, εκείνες των Λουκά Μαυροκεφαλίδη και Χρήστου Σαλούστρου, θα παραταχθεί το Περιστέρι στην πρεμιέρα του Champions League με αντίπαλο τη Ρίτας Βίλνιους στη Λιθουανία.

Basketball Champions League: Χωρίς Μαυροκεφαλίδη και Σαλούστρο το Περιστέρι στη Λιθουανία

Ακόμα δυσκολότερη αποστολή θα έχει το Περιστέρι στο Βίλνιους με αντίπαλο τη Ρίτας αύριο (27/10), στο παιχνίδι που ξεκινά στις 19:30 (με τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ), στην πρεμιέρα του Basketball Champions League.

Και αυτό γιατί η αποστολή της ομάδας των δυτικών προαστίων αναχώρησε σήμερα (26/10) το πρωί από την Αθήνα (μέσω Βερολίνου) για τη Λιθουανία με σημαντικές ελλείψεις.

Συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα έμειναν οι Λουκάς Μαυροκεφαλίδης και Χρήστος Σαλούστρος. Ο τελευταίος δεν έπαιξε ούτε στην αναμέτρηση με τον Κολοσσό για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος, ωστόσο το απρόοπτο είχε να κάνει με την απουσία του έμπειρου σέντερ, ο οποίος δεν ταξίδεψε με την αποστολή λόγω ενός προσωπικού προβλήματος. Θυμίζουμε ότι ο Μαυροκεφαλίδης στον αγώνα με τους Ροδίτες ήταν εντυπωσιακός με 27 πόντους, 7 ριμπάουντ και 1 κόψιμο.

Ο συνεργάτης του Νίκου Παπανικολόπουλου στον πάγκο του ΓΣΠ, Αλέξανδρος Βελισσαράκος, δήλωσε για την αναμέτρηση με τη Ρίτας Βίλνιους: «Είμαστε ανυπόμονοι να μπούμε στο γήπεδο και να αγωνιστούμε. Ξέρουμε πως έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή ομάδα, η οποία είναι σε πλήρη αγωνιστικό ρυθμό, καθώς το λιθουανικό πρωτάθλημα βρίσκεται στην έβδομη αγωνιστική. Θα είναι σημαντικό για εμάς να χαμηλώσουμε τον υψηλό ρυθμό τον οποίο αρέσκεται να επιβάλλει η Ρίτας και να είμαστε συμπαγείς στην άμυνά μας».

* «Καθαρή» από τον κορονοϊό παραμένει η ομάδα του Περιστερίου, όπως έδειξαν τα τεστ στα οποία υποβλήθηκαν τα μέλη της μετά το τέλος του αγώνα της πρεμιέρας με τον Κολοσσό το περασμένο Σάββατο (24/10).