Κομνηνός: «Το BCL παρουσιάζει μια νέα οπτική»


Ο CEO του BCL, Πατρίκ Κομνηνός ανέλυσε το πλάνο της ΦΙΜΠΑ για τη διοργάνωση, αλλά και τα σχέδια για το μέλλον

Κομνηνός: «Το BCL παρουσιάζει μια νέα οπτική»

Ο CEO του BCL, Πατρίκ Κομνηνός, είχε την ευκαιρία να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και μεταξύ άλλων στάθηκε στις εντυπώσεις του από την διοργάνωση του Final 8, εξήγησε τους λόγους που έγινε η αλλαγή στο format της νέας σεζόν και αναφέρθηκε για ακόμα μια φορά στην κόντρα με την Ευρωλίγκα.


Για την διεξαγωγή του Final 8: «H φετινή σεζόν, λόγω όλων των ιδιαίτερων παραγόντων, είναι μοναδική. Μιλάμε για ένα τουρνουά που συμβαίνει μια φορά στα χρονικά εξαιτίας της επίδρασης του κορονοϊού όχι μόνο στο BCL αλλά και στην αθλητική βιομηχανία γενικότερα.

Προσεγγίσαμε όλοι μαζί αυτό το Final 8, θέλοντας να το πραγματοποιήσουμε για να δώσουμε στις ομάδες μια ευκαιρία να στεφθούν πρωταθλήτριες αυτήν την σεζόν.

Ελπίζουμε πως την Δευτέρα, όταν όλα θα έχουν ολοκληρωθεί, πως θα είμαστε σε θέση να μιλάμε για ένα μοναδικό εγχείρημα για όλους τους καλούς λόγους από οργανωτικής πλευράς.

Έχουμε διανύσει το 75% της διαδρομής όμως μένουν ακόμα δύο παιχνίδια, τα οποία είναι και τα σπουδαιότερα. Έχουμε δρόμο μπροστά μας, αλλά μπορώ να πω πως τα σχόλια που έχω λάβει, είτε από τις ομάδες είτε από τους χορηγούς είναι εξαιρετικά. Για αυτό είμαστε χαρούμενοι, όμως ξέρουμε πως υπάρχει δουλειά ακόμα μπροστά μας».

Για την αλλαγή του format: «Το BCL ανέκαθεν είχε ένα plan B. Όταν έγινε η κλήρωση των ομίλων της νέας σεζόν πάρθηκε υπόψιν η ολοκλήρωση της φετινής, για αυτό άλλωστε έχουμε θέσει ως ημερομηνία έναρξης την 13η Οκτωβρίου.

Το plan B εφαρμόστηκε την προηγούμενη βδομάδα, όταν ανακοινώσαμε πως αλλάζουμε το σύστημα διεξαγωγής της regular season, από το παραδοσιακό των τεσσάρων γκρουπ των οκτώ ομάδων σε οκτώ ομίλους των τεσσάρων. Αυτή η αλλαγή μας δίνει περισσότερη ευελιξία και περισσότερες ανάσες.

Από τα 224 προγραμματισμένα παιχνίδια της regular season πέσαμε στα 94, κάτι που ευνοεί σίγουρα και τις ομάδες, καθώς μειώνονται τα ρίσκα. Αυτό μας κάνει να αισιοδοξούμε γιατί όπως έχω πει δεν έχει σημασία πως αρχίζεις την σεζόν αλλά πως την τελειώνεις.

Όλες οι διοργανώσεις, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα ολοκληρωθούν. Το βασικό ζήτημα για εμάς είναι να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον για τους επενδυτές και τις ομάδες.

Κανείς δεν ξέρει τι επιφυλάσσει το μέλλον, αυτό μας το έμαθε ο κορονοϊός, ωστόσο πιστεύω πως με την αλλαγή του format δώσαμε μια πρώτη απάντηση στις ερωτήσεις για τα φετινά μας πλάνα».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας