Παπαθεοδώρου: «Να παρουσιαστούμε σκληροί»

Να εμφανιστεί μαχητική η ΑΕΚ κόντρα στη Μπούργος ζήτησε με δηλώσεις του ο προπονητής των «κιτρινόμαυρων», Ηλίας Παπαθεοδώρου. 

Παπαθεοδώρου: «Να παρουσιαστούμε σκληροί»

Δηλώσεις πραγματοποίησε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου ενόψει του τελικού του Basketball Champions League ανάμεσα στην ΑΕΚ και τη Μπούργος την Κυριακή (4/10, 20:00).

Ο προπονητής των «κιτρινόμαυρων» δήλωσε αρχικά: «Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ. Η αυριανή πρόκληση είναι μεγάλη. Από την αρχή οι προσδοκίες για εμάς ήταν πολύ υψηλές. Ξέρουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που ξέρει πώς να παίζει, έχει εμπειρία και χημεία, είναι μια σπουδαία ομάδα. Θα είναι ένα σκληρό και δύσκολο παιχνίδι. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για μια μεγάλη μάχη» και συνέχισε: «Όλοι ξέρουν το ταλέντο των παικτών της ΑΕΚ, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Οι παίκτες μου το ξέρουν, πρέπει να είναι σκληροί από το πρώτο λεπτό. Η Μπούργος έχει πολύ ταλέντο, ξέρει να οργανώσει το παιχνίδι και την απαιτούμενη χημεία. Ο τρόπος με τον οποίο παίζει της δίνει πολλά ελεύθερα σουτ. Είναι δύσκολο για εμάς να προετοιμαστούμε σε μια μέρα, αλλά το σημαντικό είναι να παρουσιαστούμε σκληροί».

Για τον Βίτορ Μπενίτε είπε: «Ό,τι έγινε πέρσι, είναι παρελθόν. Θα πρέπει να ξεχάσουμε τι έγινε χθες ή στα προηγούμενα παιχνίδια. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο. Κανείς δεν ξέρει πώς θα πάνε τα πράγματα. Πιστεύω όμως ότι έχουμε την εμπειρία για να διαχειριστούμε τα πάντα, διαθέτουμε παίκτες που έχουν παίξει πολλούς τελικούς στην καριέρα τους. Από την πλευρά μας, οφείλουμε να είμαστε μαχητικοί και να ακολουθήσουμε το πλάνο μας».

Για την Μπούργος: «Έχει πολλούς τρόπους για να σκοράρει, διαθέτει σπουδαίους σουτέρ και καλούς δημιουργούς για να βρουν ελεύθερα σουτ. Η φιλοσοφία μας είναι να ελέγξουμε τον ρυθμό μέσα από την άμυνα. Κι αυτό γιατί απέναντί μας έχουμε ένα σύνολο που δεν στηρίζεται απλά στο τρίποντο, αλλά σε μια γενικότερη ικανότητα δημιουργίας και ρυθμού».

Από τη μεριά του, ο Νίκος Ζήσης σχολίασε: «Δεν σκεφτόμαστε τίποτα περισσότερο από το αυριανό παιχνίδι. Δεν έχει σημασία τι κάναμε χθες και με πόση διαφορά κερδίσαμε. Είναι εύκολο να καταλάβουν όλοι ότι με εξαίρεση το πρώτο πεντάλεπτο με τη Νίμπουρκ, έχουμε παίξει όπως θέλουμε. Αύριο όμως έχουμε έναν τελικό, εκεί κάθε λεπτομέρεια παίζει ρόλο. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι, γιατί όλα καθορίζουν την εξέλιξη. Ένα λάθος, μια ασίστ, ένα καλάθι, μια άμυνα. Πρέπει να καταλάβουμε ότι μπορεί να είμαστε το φαβορί, αλλά έχουμε απέναντι μια πολύ δυνατή και σπουδαία ομάδα, με ισπανική φιλοσοφία και το know how από αγώνες υψηλής έντασης. Το μόνο που σκεφτόμαστε είναι η μάχη που έχουμε αύριο μπροστά μας».

Για το αν θα βοηθήσει η εμπειρία του σε τελικούς: «Ήμουν τυχερός και ευλογημένος να παίζω για μεγάλους συλλόγους στη διάρκεια της καριέρας μου, να δίνω το παρών σε τελικούς και να κερδίζω κάποια τρόπαια. Νιώθω υπέροχα που γύρισα στην Ελλάδα πριν από μερικούς μήνες. Αυτός είναι ο δεύτερος τελικός που θα παίξω με την ΑΕΚ αυτή την περίοδο (σ.σ.: μετά τον τελικό του Κυπέλλου). Το πιο σημαντικό σε τελικούς είναι να μην γίνεσαι πολύ συναισθηματικός και να κάνεις τα μικρά πράγματα που πρέπει για να κερδίσεις, να λειτουργήσεις απόλυτα στον ρόλο σου».