Παπαθεοδώρου: «Ήμασταν πεινασμένοι για τον τελικό»

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου μετά την πρόκριση στον τελικό του BCL στάθηκε στην ...πείνα της ομάδας του

Παπαθεοδώρου: «Ήμασταν πεινασμένοι για τον τελικό»

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε για την πρόκριση της ΑΕΚ στον τελικό του Basketball Champions League και δήλωσε απόλυτα συγκεντρωμένος στο στόχο.

Ο προπονητής της ΑΕΚ είπε αρχικά στη συνέντευξη Τύπου: «Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την εμφάνιση και το πνεύμα τους. Ελέγξαμε το παιχνίδι. Όλοι ήταν συγκεντρωμένοι και έδωσαν το 100%. Όλοι έκαναν καταπληκτική δουλειά και για ακόμα μια φορά και οι παίκτες του πάγκου. Γι' αυτό είχαμε ρυθμό και φαινόταν εύκολο. Αλλά ποτέ δεν είναι εύκολο κόντρα σε μια ισπανική ομάδα. Αν είσαι, όμως, πεινασμένος για τον τελικό, κι εμείς ήμασταν, τότε είσαι έτοιμος να κάνεις τη δουλειά σου».

ΑΕΚ-Σαραγόσα 99-75: Τη διέλυσε και πάει φουλ για τη κούπα! (vid)

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Δεν είναι εύκολο να παίξεις ένα τέτοιο παιχνίδι, έναν ημιτελικό. Αλλά πρέπει να ξεκουραστούμε σήμερα κι από αύριο να συγκεντρωθούμε στον τελικό. Η Μπούργος είναι μια εξαιρετική ομάδα. Πρέπει να είμαστε σοβαροί 100% και να δουλέψουμε από αύριο σκληρά, για να δώσουμε το 100% και στον τελικό».

Για το αν είναι έτοιμος να κάνει το step-up ο Νίκος Ρογκαβόπουλος, σχολίασε: «Οπωσδήποτε όχι. Ο Ρογκαβόπουλος ήταν χρήσιμος για εμάς και πρέπει να μάθει περισσότερα μέσα από αυτή την εμπειρία, από τους συμπαίκτες του και να είναι ταπεινός. Αυτό είναι το κλειδί και να συνεχίζει να δουλεύει κι έχει όλα τα προσόντα για να τα καταφέρει».

Για το γεγονός ότι βρίσκεται για πρώτη φορά στην καριέρα του σε ευρωπαϊκό τελικό, υποστήριξε: «Σίγουρα είμαι ενθουσιασμένος. Προετοιμαστήκαμε τους τελευταίους μήνες για να είμαστε έτοιμοι για μια τέτοια στιγμή και τώρα πρέπει να προετοιμαστούμε για τον αγώνα».