Basketball Champions League: Η μεγάλη ευκαιρία του Ηρακλή

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα παίξει σε Final 4 για να διεκδικήσει τη συμμετοχή της στους ομίλους του Basketball Champions League

Basketball Champions League: Η μεγάλη ευκαιρία του Ηρακλή


Μεγάλη ευκαιρία έχει μπροστά του ο Ηρακλής στην προσπάθειά του να προκριθεί στους ομίλους του BCL.

Κι αυτό διότι μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο διεξαγωγής των προκριματικών του Basketball Champions League αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα μέχρι τις 21 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, πλέον οι ομάδες του κάθε γκρουπ των προκριματικών θα αγωνίζονται σε κάτι που μοιάζει με Final 4, προκειμένου να εξασφαλίσουν μια θέση στους ομίλους.

Ο Ηρακλής, δηλαδή, θα αντιμετωπίσει τον Κεραυνό Στραβόλου, ενώ η Ντνίπρο την Γκρόνιγκεν. Οι νικητές των δύο αυτών παιχνιδιών θα παίξουν ένα ματς ζωής και... θανάτου, με τον νικητή του «τελικού» να παίρνει το εισιτήριο για τους ομίλους της διοργάνωσης.

Οι «κυανόλευκοι» έχουν μια σπουδαία ευκαιρία με το εν λόγω σύστημα, να βρεθούν στους ομίλους του BCL, καθώς για να γίνει αυτό χρειάζονται δύο νίκες σε δύο παιχνίδια.

Η διοργανώτρια αρχή είναι σαφώς προβληματισμένη εξαιτίας της διασποράς του κορονοϊού και εξαιτίας αυτού προχώρησε σε αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής της προκριματικής φάσης.

Σε περίπτωση που δεν καταφέρει να προκριθεί στους ομίλους η ομάδα της Θεσσαλονίκης, θα συμμετάσχει στο Fiba Europe Cup, στο οποίο έχει ήδη δηλώσει συμμετοχή.