Basket Champions League: Ο Ηρακλής στα προκριματικά - ΑΕΚ, Περιστέρι στην κανονική περίοδο

Ο Ηρακλής επιστρέφει στην Ευρώπη στο μπάσκετ, αφού θα λάβει μέρος στα προκριματικά του Champions League. H ΑΕΚ και το Περιστέρι βρίσκονται στη λίστα των ομάδων που θα παίξουν απευθείας στην κανονική περίοδο.

Basket Champions League: Ο Ηρακλής στα προκριματικά - ΑΕΚ, Περιστέρι στην κανονική περίοδο

Ο Ηρακλής επιστρέφει στην Ευρώπη στο μπάσκετ, αφού θα λάβει μέρος στα προκριματικά του Champions League.

Η ΑΕΚ και το Περιστέρι βρίσκονται στη λίστα των ομάδων που θα παίξουν στην κανονική περίοδο.

Το BCL ετοιμάζεται για την πέμπτη σεζόν του. Η ΑΕΚ και το Περιστέρι θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην κανονική περίοδο, ενώ ο Ηρακλής θα ξεκινήσει τις προσπάθειές του από τους προκριματικούς.

Μάλιστα η ΚΑΕ Ηρακλής εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση: «Με χαρά ανακοινώνουμε την επιστροφή της ομάδας μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο Ηρακλής θα μετέχει στο Basketball Champions League της περιόδου 2020-2021.

Η ομάδα μας θα ξεκινήσει την προσπάθειά της στις 15 Σεπτεμβρίου, στον προκριματικό γύρο, όπου μετέχουν συνολικά 16 ομάδες από όλη την Ευρώπη. Η κλήρωση θα γίνει στις 15 Ιουλίου.

Ευχαριστούμε τον κόσμο μας και όλους όσοι πίστεψαν στην προσπάθειά μας. Συνεχίζουμε...».

Όσον αφορά τη διοργάνωση, από τους 44 συλλόγους, οι 28 βρίσκονται ήδη στη φάση των ομίλων, που θα ξεκινήσει στις 13 Οκτωβρίου. Οι υπόλοιπες θέσεις θα καλυφθούν από τις ομάδες που θα ξεπεράσουν το στάδιο των προκριματικών.

Στην κανονική περίοδο βρίσκονται ήδη οι ΑΕΚ, Περιστέρι, Οστάνδη, Νίμπουρκ, Σαραγόσα, Τενερίφη, Μπιλμπάο, Σαν Πάμπλο Μπούργος, Σολέ, Ντιζόν, Λιμόζ, Στρασμπούρ, Μπάμπεργκ, Φάλκο, Χάποελ Χολόν, Χάποελ Ιερουσαλήμ, Σάσαρι, Φορτιτούντο Μπολόνια, Μπρίντιζι, Ρίγα, Ρίτας, Σταρτ Λούμπλιν, Νίζνι, Νταρουσάφακα, Γαλατασαράι, Καρσίγιακα, Τόφας και Τουρκ Τέλεκομ.

Στη φάση των προκριματικών θα λάβουν μέρος οι Ηρακλής, Λόντον Λάιονς, Μπάκεν Μπέαρς, Κεραυνός, Μπαλκάν, Τσμόκι-Μινσκ, Ιγκόκεα, Μπέλφιους Μον-Ενό, Χάποελ Τελ Αβίβ, Νεπτούνας, Γκρόνινγκεν, Ανβίλ, Σπόρτινγκ, Κλουζ-Ναπόκα, Φριμπούρ και Ντνίπρο.