Πρωταθλήτρια Ισπανίας η Μπασκόνια μετά από 10 χρόνια- Νίκη στα 3΄΄ με Βιλντόζα (pics-vids)

Η Μπασκόνια είναι η νέα πρωταθλήτρια Ισπανίας, καθώς επικράτησε με 69-67 της Μπαρτσελόνα στον τελικό, με καλάθι του Βιλντόζα στα τελευταία 3 δευτερόλεπτα.

Πρωταθλήτρια Ισπανίας η Μπασκόνια μετά από 10 χρόνια- Νίκη στα 3΄΄ με Βιλντόζα (pics-vids)

Απίστευτο φινάλε, απίστευτη εξέλιξη στον τελικό της ισπανικής λίγκας ACB που διεξήχθη σε μορφή τουρνουά στη Βαλένθια. Η Μπασκόνια είναι η νέα πρωταθλήτρια Ισπανίας, καθώς επικράτησε με 69-67 της Μπαρτσελόνα στον τελικό, με καλάθι του Βιλντόζα στα τελευταία 3 δευτερόλεπτα.

Το σκορ ήταν 67-67 με 10΄΄ να απομένουν και η επαναφορά στη Μπασκόνια. Ο Πέσιτς έλεγε προσοχή, ο Σενγκέλια θα πάρει τη μπάλα. Την πήρε, αλλά έδωσε στον Πολονάρα που προσποιήθηκε ότι θα σουτάρει από μακριά. Όλη η Μπαρτσελόνα μαζεύτηκε ψηλά, ο Σενγκέλια είχε κλειστεί και οι «μπλαουγκράνα» ξέχασαν τον Βιλντόζα ολομόναχο κάτω από το καλάθι τους.

Απίστευτη πάσα του Πολονάρα και ο Βιλντόζα έκανε το 69-67. Στα τελευταία τρία δευτερόλεπτα ο Χίγκινς πρόλαβε να πάρει ένα βεβιασμένο σουτ από τη γωνία και μάλιστα η μπάλα λίγο έλειψε να μπει, αλλά… δεν! Η Μπασκόνια ξέσπασε σε πανηγυρισμούς για το πρωτάθλημα που δεν είχε γευτεί για 10 χρόνια.