Διεκόπη το πρωτάθλημα μπάσκετ στο Ισραήλ

Προς οριστική διακοπή οδεύει το πρωτάθλημα μπάσκετ του Ισραήλ εξαιτίας της απεργίας των παικτών της Winner League.

Διεκόπη το πρωτάθλημα μπάσκετ στο Ισραήλ

Οι καλαθοσφαιριστές του πρωταθλήματος της χώρας έχουν έρθει σε ρήξη με την ομοσπονδία τον τελευταίο καιρό εξαιτίας της πρόθεσης των αρμοδίων να αυξήσουν τον αριθμό των ξένων για τις ομάδες από τους τέσσερις στους έξι.

Η Ένωση Παικτών ωστόσο διαφωνεί έντονα με αυτή την προοπτική και σήμερα (24/05) υπήρξε συνάντηση των δύο πλευρών προκειμένου να βρεθεί λύση, όμως κάτι τέτοιο δε συνέβη με αποτέλεσμα η Ένωση να αποφασίσει απεργία.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν Μέσα από το Ισραήλ θα υπάρξει οριστική διακοπή στο πρωτάθλημα, γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα προκύψει φετινός πρωταθλητής. Αυτό φυσικά θα επηρεάσει και τη συμμετοχή των ομάδων του Ισραήλ στις διοργανώσεις της FIBA τη νέα σεζόν.

Σύμφωνα με την Jerusalem post, η τελευταία φορά που έγινε απεργία από τους καλαθοσφαιριστές που αγωνίζονται στο Ισραήλ, ήταν πριν από πέντε χρόνια. Τότε η Λίγκα είχε αποφασίσει τη συμμετοχή μέχρι πέντε ξένων θέτοντας παράλληλα όρο κάθε ομάδα να παίζει κάθε φορά με τουλάχιστον δύο παίκτες από το Ισραήλ.

Τελικά, αποφασίστηκε οι ξένοι να γίνουν τέσσερις και οι ομάδες υποχρεώθηκαν να έχουν στο ρόστερ τους τουλάχιστον δύο ισραηλινούς καλαθοσφαιριστές σε ηλικία κάτω των 22 ετών και δύο ακόμα έως 25 ετών.