«Βόμβες» για «στημένα παιχνίδια» και παρεμβάσεις της ΕΟΚ στην ΚΕΔ (vid)

Δύο δυνατά ονόματα της ελληνικής διαιτησίας, ο Κώστας Δήμου (Hall Of Famer) και ο Απόστολος Νικολούλης αναφέρονται με μακροσκελή επιστολή τους, στα όσα κατήγγειλε ο Ηλίας Καφφές για τις παρεμβάσεις στους διαιτητές και από τότε... ξεκίνησαν "πόλεμο" μαζί του.

«Βόμβες» για «στημένα παιχνίδια» και παρεμβάσεις της ΕΟΚ στην ΚΕΔ (vid)

Θα θυμάστε τον Ηλία Καφφέ, τον τέως πρόεδρο της ΟΔΚΕ (Ομοσπονδία Διαιτητών), ο οποίος είχε κάνει αναφορά για «εγκληματική οργάνωση» στο μπάσκετ και πέσανε να τον φάνε. Ο Ηλίας Καφφές, ο οποίος είναι υποψήφιος για τον ΣΕΓΑΣ είχε φτάσει στο απροχώρητο και είχε προβεί σε πάρα πολλές αποκαλύψεις. Για τις παρεμβάσεις της ΚΕΔ στους διαιτητές των αγώνων, ακόμα και για μηνύματα που στέλνονταν στα ημίχρονο των αγώνων. Γιατί η ΕΟΚ δεν ήθελε ανεξάρτητη διαιτησία και πολλά-πολλά ακόμα.

Τα όσα πρέσβευε και είχε αποκαλύψει ο Ηλίας Καφφές, τα συνέταξαν και τα αναφέρουν λεπτομερώς δύο από τα πιο δυνατά και μεγάλα ονόματα στον χώρο της διαιτησίας: Ο Κώστας Δήμου, μέλος του “Hall of Fame” της Καλαθοσφαίρισης, πρώην Διεθνής Διαιτητής και επίτιμος Πρόεδρος ΟΔΚΕ και ο Απόστολος Νικολούλης, διαιτητής Α1 εθνικής κατηγορίας και πρόεδρος Συνδέσμου Διαιτητών Κ.Δ. Θεσσαλίας.

Τα όσα αναφέρουν όχι απλά προκαλούν ανατριχίλα, αλλά περιγράφουν ανάγλυφα την εικόνα του Ελληνικού μπάσκετ και το «κουμάντο» που έκαναν και θέλουν να κάνουν μία χούφτα άνθρωποι.

Αναλυτικά η επιστολή του Κώστα Δήμου και Απόστολου Νικολούλη:

«Με αφορμή τα δημοσιεύματα σχετικά με τις εκλογές στον ΣΕΓΑΣ και την πιθανή υποψηφιότητα του Ηλία Καφφέ και με σταθερό προσανατολισμό στην υποστήριξη της ελευθεροτυπίας, πάντα όμως προς την ανάδειξη της αλήθειας και όχι εξυπηρέτησης άλλων σκοπών, επιθυμούμε να παραθέσουμε κάποια γεγονότα που είτε οι πηγές πληροφόρησης κάποιων μέσων δεν τα αναφέρουν, ή (και είναι το αισχρότερο) επιμελώς τα αποκρύπτουν.

Θα συμφωνείτε φανταζόμαστε ότι μισή αλήθεια είναι ψέμα και γεγονός αποκομμένο από τη χρονοσήμανσή του δίνει αλλοιωμένη, άρα ψευδή επίσης, εικόνα της αλήθειας. Ας μην ξεχνάμε ότι οι περίφημες ιστοσελίδες που τα τελευταία έτη έκαναν όχι κολακευτικές αναφορές στον κ. Καφφέ, είναι εκείνες που υμνούσαν τη δράση του για μια δεκαπενταετία όσο δεν είχε καμιά αντιπαράθεση με τον κ. Βασιλακόπουλο. Παρατήρηση στην καταγραφή σας, την αναφορά σε ορισμένα μέσα στο ότι υπήρξε ρήξη του με τον κ. Βασιλακόπουλο, αλλά καμιά αναφορά στο γιατί;

Πράγματι όπου και αν αναζητηθεί σχετική ανάρτηση από το 2015 και μετά, υπάρχει ιστορικό «ιντριγκαδόρικο» αλλά καμιά αναφορά στο κρίσιμο ερώτημα: «Γιατί;». Και «Γιατί» διπλό. Μια φορά για την αιτία της ρήξης και σε ένα δεύτερο επίπεδο στο τι λόγο είχε ο μπασκετικά παντοδύναμος κ. Βασιλακόπουλος (Πρόεδρος της Ε.Ο.Κ.) να δείξει τέτοια σφοδρή αντιπαράθεση με τον πρόεδρο της ΟΔΚΕ. Γιατί να ασχοληθεί αλήθεια μαζί του; Θα μπορούσαμε να περιμένουμε να ρωτήσετε (γιατί αποκλείουμε να ξέρετε και να μην το γράφετε) αλλά μάλλον το έναυσμα, με καταγραφή και όχι ανάλυση και προσωπικές θέσεις, το προσφέρουμε εδώ.

Εμείς πιστέψαμε και θα πιστεύουμε πάντα σ΄ αυτόν τον έντιμο και ειλικρινή άνδρα, επειδή απ’ την πρώτη του χρονιά στην ΟΔΚΕ δέχθηκε πολλά νέα παιδιά στο χώρο μας που μόνο αγαπούσαν το άθλημα και ήθελαν να προσφέρουν σ’ αυτό. Γέμισαν ξαφνικά οι πίνακες εθνικών κατηγοριών με Γιατρούς, Δικηγόρους, Μηχανικούς και άλλους επιστήμονες και αυτό ξέρετε ενόχλησε πολλούς γιατί κάποιοι προτιμούσαν ανεπάγγελτους διαιτητές και με αρκετά οικονομικά προβλήματα.

Ο κ. Καφφές στα δεκαέξι χρόνια της θητείας του στην ΟΔΚΕ, πάντα πίστευε ότι η εντιμότητα, η νομιμότητα και η δικαιοσύνη είναι οι καλύτεροι οδηγοί στην αντιμετώπιση όλων των διαιτητικών θεμάτων και επειδή μεγάλωσε εν αντιθέσει με κάποιους άλλους διαφορετικά, έχει άλλες μνήμες, διαφορετικές αρχές και πιστεύω και δυστυχώς για το λειτούργημα της διαιτησίας οι άλλοι που τον πολεμούν έχουν διαφορετικούς σκοπούς και στόχους. Η εξουσία για αυτόν όπως συχνά έλεγε, είναι μόνο και μόνο ευθύνη και δεν προσδοκούσε απ’ την θέση του προέδρου της ΟΔΚΕ κανένα προσωπικό όφελος και αυτό το γνωρίζουν καλά όλοι οι διαιτητές. Θα συνεχίσω έλεγε να παραμένω «αμετακίνητος στις αρχές που με χαρακτηρίζουν σαν άνθρωπο, για να έχω ήσυχη τη συνείδηση μου όταν φύγω απ’ την Ομοσπονδία», γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλα στη ζωή μας έχουν ένα τέλος μια δεδομένη στιγμή.«Το ζήτημα δεν είναι αν θα χάσεις, αλλά πόσο θα αγωνιστείς για αυτά που πιστεύεις» συνήθιζε να λέει ο κ. Καφφές.

Η ενδυνάμωση της αυτοπεποίθησης και του αυτοσεβασμού του διαιτητή ήταν το πρώτο και κύριο μέλημά του και αυτό πράγματι χάλασε σχεδιασμούς επέμβασης στην διαιτησία από την πίεση που ασκούσε το διορισμένο θεσμικό όργανο η Κ.Ε.Δ./Ε.Ο.Κ. Όταν λοιπόν επί αθλητικής ηγεσίας Αδριανού το 2014 τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η προσπάθεια για νέο αθλητικό νόμο, η πρόταση της τότε Κυβέρνησης είχε σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση της ανεξαρτησίας του διαιτητή, που θα οριζόταν και θα ελεγχόταν αγωνιστικά από την Κ.Ε.Δ./Ε.Ο.Κ., η οποία όμως πλέον θα στελεχωνόταν κατά πλειοψηφία από επιλογές της ΟΔΚΕ (δηλαδή από διαιτητές) και όχι από ΕΟΚ (δηλαδή σωματεία).

Ο Ηλίας Καφφές (παρόλο που ανήκει σε άλλον πολιτικό χώρο) θεώρησε ηθική αλλά και θεσμική του υποχρέωση να στηρίξει την προσπάθεια αυτήν του Υπουργού της Ν.Δ. που σαφώς κινούνταν προς την θεσμική ενίσχυση της ανεξαρτησίας του Έλληνα Διαιτητή, προβάλλοντας θέσεις που σχεδίασαν πολλά χρόνια πριν (απ’ το 2010) με τον αείμνηστο Γιώργο Κολοκυθά.

Δύσκολα φανταζόμαστε νοήμονες άνθρωποι θα θεωρήσουν αρνητική την προσπάθεια εκείνη. Σε αυτούς τους λίγους όμως (γιατί βρέθηκαν και αυτοί) ανήκε και ο κ. Τσαγκρώνης (Γ. Γραμματέας της ΕΟΚ) που ξεκίνησε την περίφημη κίνηση για την «ανατροπή» του κ. Καφφέ, με σαφείς παρεμβάσεις στους Προέδρους των Συνδέσμων. Γιατί άραγε; Μήπως επειδή έχαναν τη ρυθμιστική παράμετρο της πορείας των πρωταθλημάτων; (απλή εκτίμησή μας).

Επεμβάσεις που έφτασαν μέχρι και συναντήσεις των κ.κ. Βασιλακόπουλου και Τσαγκρώνη στα γραφεία της Ε.Ο.Κ. με Προέδρους Συνδέσμων από όλη την Ελλάδα (στις 29-10-2015 και μετέπειτα περί τα μέσα Δεκεμβρίου 2015). Έτσι παίζει και το πρώτο του παιγνίδι στην Α1 (Παναθηναϊκός – Κολοσσός Ρόδου την 1-11-2015) ο (τότε) Πρόεδρος του Συνδέσμου Ημαθίας, δικηγόρος Θεόφιλος Παπαδόπουλος, που μάταια προσπαθούσε χρόνια με έντιμη αγωνιστική δράση και σεβασμό και αναγνώριση στις μικρότερες κατηγορίες να ανέβει κατηγορία αλλά τούτο ήταν αδύνατο διότι ήταν ανεξάρτητος. Αντί των πολλών προέδρων συνδέσμων που βρέθηκαν σε κάποια από τις συναντήσεις, ας ερωτηθούν για τις συναντήσεις αυτές και το περιεχόμενό τους ο κ. Παπαδόπουλος Θεόφιλος (δικηγόρος) καιο κ. Γιώργος Πουρσανίδης (τότε Πρόεδρος του Συνδέσμου Θεσσαλονίκης – δικηγόρος).

Σε όλη αυτήν την κατάσταση μην νομίζει κανείς ότι οι Πρόεδροι των Συνδέσμων δεν επικοινωνούσαν με τον κ. Καφφέ, τον οποίον σέβονταν και εκτιμούσαν ως Πρόεδρο της ΟΔΚΕ. Τί τους απαντούσε ο κ. Καφφές …; «μην παίζετε το κεφάλι σας και το κεφάλι των παιδιών των συνδέσμων σας, κοιτάξτε την καριέρα σας, αφήστε με εμένα και να είστε μαζί τους».

Έτσι φτάσαμε στο σημείο όπου κάποιοι διαιτητές, ζήτησαν έκτακτη Γενική Συνέλευση, με πρόσχημα την οικονομική διαχείριση της ΟΔΚΕ. Επειδή όμως ο κ. Καφφές στα οικονομικά θέματα δεν δεχόταν την παραμικρή αιχμή, κάλεσε δημόσια το ΣΔΟΕ, για εξονυχιστικό έλεγχο στα οικονομικά της ΟΔΚΕ τα τελευταία έντεκα χρόνια που ήταν πρόεδρος, αλλά προέτρεψε και την ίδια την ΕΟΚ να δεχθεί τον ίδιο έλεγχο μόνο για ένα οποιοδήποτε έτος (το γάντι φυσικά ο κ. Βασιλακόπουλος δεν το σήκωσε). Επίσης ζήτησε να ελεγχθεί με κάθε λεπτομέρεια το πόθεν έσχες και το περουσιολόγιο των φυσικών προσώπων μελών του Δ.Σ. της ΟΔΚΕ, της ΕΟΚ και των μελών της ΚΕΔ. Επίσης ζήτησε από τον Αθλητικό Εισαγγελέα να ανοίξουν τις τηλεφωνικές του συνομιλίες για 15 χρόνια και των μελών της ΚΕΔ για 15 μέρες. Για να δούμε όπως έλεγε τι θα βγει τελικά και ποιος λέει την αλήθεια στο χώρο μας.

Είναι πολύ άδικο να κατηγορείτε έναν τέτοιον άνθρωπο, που δεν τον ξέρετε τουλάχιστον όπως εμείς οι διαιτητές. Έναν άνθρωπο που τόσα ψεύδη που γράφτηκαν για αυτόν, δεν νομίζουμε να υπάρχει κάτι ανάλογο για άλλον στο Ελληνικό Αθλητικό χώρο. Και ενώ ο ίδιος απαξιεί να απαντήσει, εμάς όλους όσους σταθήκαμε κοντά του, μας ενοχλεί πάρα πολύ αυτή η άδικη επίθεση που δέχεται τα τελευταία πέντε χρόνια. Κάποιοι παραχάραξαν την ιστορία του και τα συνεχή τους ψεύδη, δυστυχώς μένουν αναπάντητα.

Και όλα αυτά επειδή τόλμησε να σταθεί στον ύψος των περιστάσεων και να πολεμήσει για την ανεξαρτησία του Έλληνα Διαιτητή της Καλαθοσφαίρισης.

Να λοιπόν το «γιατί;» με το οποίο δεν σας πληροφόρησαν οι πηγές σας, είτε αυτές είναι από τον χώρο της διαιτησίας είτε είναι από τον χώρο της ΕΟΚ, διότι να ξέρατε την απάντηση και να μην την γράψατε, δεν μπορούμε να το δεχθούμε και δεν το πιστεύουμε.

Όλα όμως άλλαξαν και όταν αρκετοί διαιτητές, επειδή δεν άντεχαν άλλο, άρχισαν να ενημερώνουν κάθε βδομάδα τον κ. Καφφέ για τις παρεμβάσεις κάποιων μελών της ΚΕΔ, σχετικά με τους αγώνες που ορίζονταν. Και ενημέρωναν διότι απλά πίστεψαν στην προσπάθειά του, για ανεξαρτησία της Ελληνικής Διαιτησίας. Και αυτό φαίνεται χαλούσε την μαγιά στην Ε.Ο.Κ.

Αναγκάστηκε τότε να καταγγείλει κάποια μέλη της ΚΕΔ που χρησιμοποιούσαν τους διαιτητές όπως τους βόλευε, κάνοντας μάλιστα παρεμβάσεις στο έργο τους. Μάλιστα στον Εισαγγελέα μίλησε για συγκεκριμένο παιχνίδι που μέλη της ΚΕΔ έστελναν SMS ακόμα και στο ημίχρονο του παιχνιδιού στους διαιτητές του αγώνα, προκειμένου να κερδίσει η γηπεδούχος ομάδα. Για όλα αυτά όπως έλεγε ο ίδιος ο κ. Καφφές παραπονούνταν προς την ΕΟΚ αλλά καμία επέμβαση δεν είδε στη σωστή κατεύθυνση. Αυτή τη νοσηρή κατάσταση επιχείρησε να αλλάξει ο Ηλίας Καφφές, δεν τον άφησαν και άρχισε ένας πόλεμος που φθάνει μέχρι σήμερα. Είναι τυχαίο νομίζετε το γεγονός ότι όποιοι έβγαιναν εναντίον του αμείβονταν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Οι διαιτητές από πενήντα στην Α1 την εποχή του κ. Καφφέ έφτασαν σε δυο χρόνια περισσότεροι από εκατό.

Στη συνέχεια άρχισαν, όπως κατήγγειλε ο Πρόεδρός μας στον Αθλητικό Εισαγγελέα, οι παρεμβάσεις στο έργο της ΟΔΚΕ από τον Γενικό Γραμματέα της ΕΟΚ κ. Τσαγκρώνη και μίλησε τότε δημόσια ο κ. Καφφές για στημένα παιχνίδια στην καλαθοσφαίριση και για όλες τις παρεμβάσεις και εκβιασμούς, απ’ τους κ.κ. Τσαγκρώνη, Κορομηλά και Μπούσια.

Ο κ. Καφφές συνήθιζε να λέει για να το συνειδητοποιήσουν κάποιοι, ότι με εκείνους που προσπαθούσαν να μετατρέψουν τη διαιτησία σε παρέες των «ημετέρων» και των «κολλητών» θα ήταν ιδιαίτερα σκληρός και ανυποχώρητος και για τον λόγο αυτόν οι ομηρικές κόντρες του με την ΚΕΔ και τον κ. Τσαγκρώνη. Οι διαιτητές δεν μπορούν έλεγε να χωριστούν από κανέναν σε «δικά μας παιδιά» και «αποπαίδια». Για αυτόν διαιτητής σήμαινε φίλος, συνάδελφος και συναθλητής κι όχι “εργαλείο”, όπως για τους άλλους.Τέλος να υπενθυμίσουμε κάτι άλλο που έλεγε συχνά και ενοχλούσε ιδιαίτερα: δεν είμαστε όλοι ΙΔΙΟΙ στη διαιτησία. Δυστυχώς για κάποιους που ζουν από τον αθλητισμό, εμείς ζούμε και αναπνέουμε για τον αθλητισμό.

Αλλά ας μην σταματήσουμε εδώ και ας πάρουμε τα γεγονότα απ’ την αρχή της ιστορίας και θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο κ. Καφφές βγήκε στο ΔΣ της ΟΔΚΕ το μακρινό 1999. Όταν εκλέχθηκε και εμφανίστηκε στην ΕΟΚ ο κ. Καφφές σαν μέλος της νέας ΟΔΚΕ, ο μακαρίτης Μπαλφούσιας και ο κ. Βασιλακόπουλος έπεσαν από τα σύννεφα. Εκεί τους είπε ο κ. Καφφές για πρώτη φορά ότι ήταν διαιτητής Α’ Εθνικής αλλά έπαιξε παιχνίδια μόνο στην Α2 εθνική κατηγορία. Σε ερώτηση του κ. Μπαλφούσια γιατί δεν τους το είχε πει πριν σταματήσει τη διαιτησία, ενώ γνωριζόταν πολύ καλά απ’ το παγκόσμιο Εφήβων και απ’ τον τελικό Πρωταθλητριών Ευρώπης Γυναικών που έγιναν στη Λάρισα, (έβγαινε σχεδόν καθημερινά με τον Μπαλφούσια για φαγητό και συζητήσεις για τους αγώνες) τους απάντησε ότι «δεν ήθελε από θέση αρχής να τον προωθήσει κανείς βοηθώντας τον στη διαιτησία». Ο Μπαλφούσιας του είπε ότι είναι «τρελός» γιατί θα μπορούσε να παίζει στην Α1, μέχρι και διεθνή μπορούσε να τον κάνει.

Μετά από έξι χρόνια Αντιπρόεδρος στην ΟΔΚΕ, πράγματι τον υπέδειξε, αν και δεν χρειαζόταν, ο κ. Βασιλακόπουλος και έγινε Πρόεδρος για επόμενα έντεκα χρόνια (2005-2016). Ο ίδιος ο κ. Βασιλακόπουλος μάλιστα είπε σε συνέντευξή του στον Δημοσιογράφο κ. Σωτήρη Κέλλα που την δημοσίευσε, ότι ο κ. Καφφές είναι το «αληθινό Διαμάντι» της Ελληνικής διαιτησίας. Συμφωνούσαν οι δυο άνδρες Βασιλακόπουλος και Καφφές σε όλα. Ότι ο Αθλητισμός είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπορικό προϊόν, στο «στοίχημα» ακόμα και στο θέμα της διεκδίκησης της Ολυμπιάδας του 2004, που είχε πάρει τότε έναν πανεθνικό χαρακτήρα, κόντρα δηλαδή στο ρεύμα της εποχής. Ο κ. Καφφές συντάχθηκε όταν του το ζήτησε ο Δημοσιογράφος Φίλιππος Συρίγος, και ήταν ο μοναδικός Λαρισαίος ενάντια στη διεκδίκηση της Ολυμπιάδας και νομίζουμε ότι αργότερα όλοι αυτοί δικαιώθηκαν.

Κλείνοντας αξίζει να το αναφέρουμε, σε όλους μας έμεινε για πάντα η τελευταία του ομιλία στον Διοικητικό Απολογισμό της ΟΔΚΕ. Στην συνέλευση που άφησε και το στίγμα του ο διακεκριμένος δικηγόρος και έντιμος Διαιτητής Θεόφιλος Παπαδόπουλος λέγοντας δημόσια πολλές αλήθειες, δικαιώνοντας τον Πρόεδρό μας κ. Καφφέ σε όλα όσα κατήγγειλε. Επειδή η οποιαδήποτε καταγραφή δεν μπορεί να σταθεί δίπλα στην εικόνα απλά δείτε στο link (εδώ αναφέρεται ο κ. Θ. Παπαδόπουλος και απευθύνει τον λόγο στον κ. Γ. Πουρσανίδη, στον κ. Κ. Μητσόπουλο {σημερινό μέλος της ΚΕΔ} και στον κ. Παντελίδη, οι οποίοι είναι παρόντες και ΚΑΝΕΙΣ δεν τον διαψεύδει, αλλά επιβεβαιώνουν τα όσα λέει ο Θ. Παπαδόπουλος):

Επειδή είμαστε πεπεισμένοι ότι διψάτε για αλήθεια θα παραθέσετε στην ιστοσελίδα σας το βίντεο από το παραπάνω link, που είναι ελεύθερο και δεν σας δημιουργεί κανένα πρόβλημα. Αυτά τα είπε ο κ. Παπαδόπουλος τον Φεβρ. 2016 όπως τον Σεπτέμβριο του 2015 στην Πάτρα όταν ήταν ήδη ενεργός και φυσικά τον τελείωσαν.

Επιστρέφοντας στον κ. Καφφέ και στην ομιλία του στην τελευταία εκλογοαπολογιστική συνέλευση της ΟΔΚΕ, ανέβηκε στο βήμα με 35 σελίδες ομιλία στα χέρια του, αλλά βλέποντας τους συναδέλφους του όπως μας είπε « σε ομηρεία» , αποφάσισε να μη μιλήσει για τον Διοικητικό Απολογισμό αλλά να μας πει μια ιστορία για να τον θυμόμαστε, φεύγοντας απ’ αυτόν τον χώρο που εργάστηκε πάρα πολύ σκληρά, ένα χώρο που αγάπησε και αγαπήθηκε με ιδιαίτερο πάθος.

Μας είπε λοιπόν, για μια κοπέλα τυφλή που ενώ όλοι την απέφευγαν, ένας συμμαθητής της στάθηκε δίπλα της σε όλα τα προβλήματά της, δίπλα της σε κάθε της προσπάθεια. Μοιραία τον ερωτεύθηκε και κείνη και κάποια μέρα του είπε ότι οι γονείς της προσπαθούν να την κάνουν μεταμόσχευση και όταν αποκατασταθεί η όρασή της, να ναι σίγουρος ότι θα τον παντρευτεί και θα ζήσουν μαζί όλη τη ζωή τους. Όταν την ειδοποίησαν αργότερα ότι βρέθηκε δότης η χαρά της ήταν απερίγραφτη. Έγινε η επέμβαση , πέτυχε και η νεαρή κοπέλα είδε το φως της.

Όταν έφυγε απ΄ το νοσοκομείο πήγε κατευθείαν στο φίλο της να μοιραστούν τη χαρά της. Εκεί δυστυχώς διαπίστωσε με λύπη ότι ο φίλος της ήταν και αυτός τυφλός.

Αλλάζουν τα πράγματα του λέει, δεν γίνεται να παντρευτούμε γιατί δεν μπορώ άλλα προβλήματα, θέλω επιτέλους να ζήσω τη ζωή μου.

Ο νεαρός πληγώθηκε πολύ την φίλησε και έφυγε στον τόπο του, στη Λάρισα. Μετά από δυο χρόνια χωρίς καμία επαφή με την κοπέλα, δεν άντεξε και της έγραψε ένα γράμμα με επτά μόνο λέξεις: Γλυκιά μου να προσέχεις τα μάτια μου. Αυτός ήταν τελικά ο συμβατός δότης που είχε βρεθεί για την μεταμόσχευση.

Αυτό σας ζητώ και γω συνάδελφοι μόνο σήμερα. Να προσέχετε τα μάτια μου. Γιατί με αυτά βλέπετε εδώ και δυο χρόνια τώρα.

Έτσι έφυγε κύριοι ο Καφφές αφήνοντας συγκινημένους όλους τους διαιτητές της Γ.Σ. και από τότε παρά τις επιθέσεις που δέχεται κάθε βδομάδα , ουδέποτε απάντησε. Είναι στο χώρο μας , θέμα δυστυχώς παιδείας, αισθητικής και επιπέδου όπως συνήθιζε να λέει ο κ. Καφφές.

Πιστεύουμε ότι ως δημοσιογράφοι έχετε ιδανικά και θα δημοσιεύσετε την επιστολή μας αποκαθιστώντας την αλήθεια ή δίνοντας ερεθίσματα στους αναγνώστες σας για να ψάξουν. Δώσαμε στοιχεία με χρονοσήμανση και επιτέλους διαιτητής και δημοσιογράφος δεν πάνε με την λέξη φόβος και συμφέροντα. Μάλλον θα συμφωνήσετε μαζί μας.

Λυπούμαστε αν στεναχωρήσαμε κάποιους, αλλά σαν άνθρωποι με βαθιά γνώση των διαιτητικών θεμάτων και έντιμοι άνθρωποι της διαιτησίας θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να αποκαταστήσουμε όχι τον Ηλία τον Καφφέ, αλλά την αλήθεια και μόνο την αλήθεια.

Κώστας Δήμου

Μέλος του “Hall of Fame” της Καλαθοσφαίρισης

Πρώην Διεθνής Διαιτητής

Επίτιμος Πρόεδρος ΟΔΚΕ

Απόστολος Νικολούλης

Διαιτητής Α1 εθνικής κατηγορίας

Πρόεδρος Συνδέσμου

Διαιτητών Κ.Δ. Θεσσαλίας

ΥΣ. Θα μας επιτρέψετε να σας ενημερώσουμε και για το ιδιαιτέρως πλούσιο αθλητικό βιογραφικό του κ. Καφφέ που υπάρχει στο διαδίκτυο.

– Γεννήθηκε στην ορεινή Βερδικούσια Λάρισας από γονείς μετανάστες.

– Είναι Διπλ. Πολιτικός μηχανικός και Διπλ. Τοπογράφος μηχανικός.

– Εδώ και τριάντα χρόνια είναι εργολήπτης δημοσίων έργων, πετυχημένος Μηχανικός στη Θεσσαλία και ιδιοκτήτης της τεχνικής κατασκευαστικής εταιρείας “ ΜΥΡΤΙΛΗ ”.

1) Στην Καλαθοσφαίριση ασχολήθηκε για πάρα πολλά χρόνια

– Σαν μπασκετμπολίστας, μαθητής Γυμνασίου στον Γ. Σ. Λάρισας και

φοιτητής στην ΧΑΝ Θεσσαλονίκης, ενώ σαν διαιτητής διαιτήτευσε

για μία δεκαετία αγώνες Α, Β και Γ εθνικής κατηγορίας.

– Διετέλεσε Πρόεδρος (για 11 έτη) και Αντιπρόεδρος (για 6 έτη) της

Ομοσπονδίας Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος (εκλέχθηκε

5 φορές στο ΔΣ της ΟΔΚΕ).

– Από το 2004 είναι Καθηγητής διαιτησίας του αθλήματος.

2) Στον στίβο αγωνίσθηκε για πολλά χρόνια σαν αθλητής του

άλματος σε ύψος στον Γ. Σ. Λάρισας.

Σήμερα

-Είναι Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας.

-Είναι Πρόεδρος του αθλητικού συλλόγου στίβου ΑΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ.

-Είναι Πρόεδρος στην Ομοσπονδία Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου Ελλάδος (εκλέχθηκε 4 φορές στο ΔΣ της ΟΕΒΑΣ).

-Διετέλεσε Πρόεδρος (για οκτώ έτη) του συλλόγου Βετεράνων Αθλητών Στίβου Ν. Λάρισας, όπου σήμερα είναι επίτιμος Πρόεδρος.

3) Στο ΜΠΡΙΤΖ αγωνίζεται από το 1998.

– Διετέλεσε Πρόεδρος (για 4 έτη) και Αντιπρόεδρος (για 15 έτη)

του Ομίλου Αγωνιστικού ΜΠΡΙΤΖ Ν. Λάρισας.

Τιμήθηκε

από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) ,
τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ),
σχεδόν απ’ όλους τους συνδέσμους διαιτητών Καλαθοσφαίρισης της χώρας μας στη χώρα μας,
αρκετές ενώσεις και αθλητικούς συλλόγους
για την πολυετή προσφορά του στον Ελληνικό αθλητισμό.

Είναι παντρεμένος με την καθηγήτρια Ελένη Νούλα και έχει δύο κόρες, την Αρχιτέκτονα Μηχανικό Μυρτίλη και τη φοιτήτρια Ιατρικής Κορίνα».