Μιλουτίνοφ: O Oλυμπιακός, η ΤΣΣΚΑ, ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ αναφέρθηκε στην παρουσία του στον Ολυμπιακό, στη μεταγραφή του στην ΤΣΣΚΑ, αλλά και στη συνεργασία που είχε με τους Βασίλη Σπανούλη και Γιώργο Πρίντεζη. 

Μιλουτίνοφ: O Oλυμπιακός, η ΤΣΣΚΑ, ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης

Στο Eurohoops παραχώρησε συνέντευξη ο Νίκολα Μιλουτίνοφ. Ύστερα από πέντε χρόνια παρουσίας του στο μεγάλο λιμάνι, αποχώρησε από τον Ολυμπιακό. Αναφέρθηκε στα χρόνια του στον Πειραιά, αλλά και για τη συνεργασία που είχε με τους Γιώργο Πρίντεζη και Βασίλη Σπανούλη.

-Ποιες είναι οι πρώτες σκέψεις, οι επιθυμίες και οι στόχοι για το νέο σου κεφάλαιο με την ΤΣΣΚΑ;

“Είναι ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ της Ευρώπης, ίσως το μεγαλύτερο. Είμαι χαρούμενος και ενθουσιασμένος γιατί έχω ακούσει πολλά καλά λόγια για αυτό τον σύλλογο. Είναι ένας εξαιρετικός οργανισμός που λειτουργεί σαν οικογένεια. Οι ιθύνοντες της ομάδας φροντίζουν για τις ανάγκες των παικτών, όποιες κι αν είναι αυτές. Ανυπομονώ για τη νέα σεζόν, είμαι ενθουσιασμένος”

-Όταν ο Ολυμπιακός κέρδιζε την ΤΣΣΚΑ με το “πεταχτάρι” του Γιώργου Πρίντεζη, εσύ βλέποντας το παιχνίδι ειλικρινά μπορούσες να φανταστείς πως κάποια στιγμή θα παίξεις και για τις δύο αυτές ομάδες;

“Όχι ειλικρινά, δεν πίστευα πως υπήρχε περίπτωση να παίξω σε τέτοιες ομάδες. Ήμουν απλά ένα ήρεμο παιδί που δεν κοιτούσε μακριά στο μέλλον. Όταν υπέγραψα στον Ολυμπιακό, θυμάμαι χαρακτηριστικά την πρώτη μου μέρα με την ομάδα. Ήταν σε ένα τουρνουά στην Κροατία και βρισκόμουν στα ίδια αποδυτήρια με τον Πρίντεζη. Την μια στιγμή τον θαύμαζα από την τηλεόραση και την άλλη βρισκόμουν δίπλα του. Ήταν σοκ για εμένα, με την καλή έννοια”.

-Είχες δηλώσει πολλές φορές ότι θα ήθελες να μείνεις στον Ολυμπιακό. Μιας και αυτό δεν συνέβη, μπορείς να μας πεις τι δεν πήγε καλά στην συγκεκριμένη υπόθεση;

“Όλα πήγαν καλά. Θεωρώ τον Ολυμπιακό μια οικογένεια για εμένα αλλά ακόμα και στις οικογένειες κάποια στιγμή το παιδί πρέπει να φύγει από το σπίτι! Έδωσα τον εαυτό μου για αυτή την ομάδα και έχω βαθιά αισθήματα για τον Ολυμπιακό. Ήταν δύσκολο για εμένα να αποχαιρετήσω το Σ.Ε.Φ., όμως αυτό το κεφάλαιο της ζωής μου έχει κλείσει και ανυπομονώ για το καινούργιο, το οποίο ελπίζω να είναι όσο ενδιαφέρον ήταν εκείνο της Αθήνας”.

-Πως θα περιέγραφες την πορεία σου στους ερυθρόλευκους και τι σημαίνει για εσένα αυτός ο σύλλογος με λίγες λέξεις;

“Ήταν πέντε εξαιρετικά, υπέροχα χρόνια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκα, ξεκινώντας από τους προέδρους που με πίστεψαν και με έφεραν στην ομάδα. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον κόουτς Σφαιρόπουλο που με πίστεψε και μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω. Αν δεν υπήρχαν αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να μην έφτανα ποτέ να αγωνίζομαι σε τόσο υψηλό επίπεδο. Ήταν ένα σημαντικό κομμάτι για την καριέρα μου και πάντα θα έχουν μια θέση στην καρδιά μου”

-Ποιος είναι ο καλύτερος ηγέτης που έχεις βιώσει από την λίστα των συμπαικτών σου;

“Εύκολο, ο Βασίλης Σπανούλης. Είναι το Nο 1 και πολύ δύσκολα βρίσκεις καλύτερο ηγέτη από εκείνον. Λόγω της παρουσίας του στα αποδυτήρια, στο παρκέ, στις προπονήσεις. Πάντα θέλει να κερδίζει, δίχως να τον νοιάζουν οι συνθήκες. Είναι ένας γεννημένος ηγέτης και χαίρομαι που είχα την ευκαιρία να βρεθώ στην ίδια ομάδα μαζί του. Υπάρχουν πολλά ξεχωριστά πράγματα για εκείνον! Ήμουν επίσης συγκάτοικος του για δύο χρόνια περίπου και υπάρχουν πολλά τέτοια δικά του πράγματα που κάνει”.