Αλβέρτης: «Υπάρχει σοκ και προβληματισμός - Σε αχαρτογράφητα νερά η ομάδα»

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης μίλησε για την αποχώρηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και την επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού.

Αλβέρτης: «Υπάρχει σοκ και προβληματισμός - Σε αχαρτογράφητα νερά η ομάδα»

Για την επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, αν θα μείνει ο ίδιος στους «πράσινους» και αν είχε επικοινωνία με τον Γιαννακόπουλο, μίλησε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης στον Alpha 98,9 FM.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Πώς του φαίνεται η πρώτη μέρα χωρίς έναν Γιαννακόπουλο στη διοίκηση του Παναθηναϊκού: «Ας ξεκινήσουμε από τα θετικά. Τι έκανε η οικογένεια Γιαννακόπουλου όλα αυτά τα χρόνια στον Παναθηναϊκό, την αυτοκρατορία που δημιούργησε και την κληρονομιά που άφησε στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Από τον κύριο Παύλο, τον κύριο Θανάση, μέχρι τον Δημήτρη. Προσέφεραν τα μέγιστα στον Παναθηναϊκό και σε όλη τη φίλαθλη Ελλάδα. Έδωσαν τη δυνατότητα σε εμάς να έχουμε συμπαίκτες και στον κόσμο να βλέπει παίκτες παγκόσμιου βεληνεκούς. Έφεραν μια επανάσταση για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Όμως όπως όλα τα ωραία έχουν ένα τέλος, έτσι γίνεται και τώρα».

Για την επόμενη μέρα: «Η ομάδα θα κινηθεί σε αχαρτογράφητα ύδατα, θα πρέπει να υπάρχει υπομονή. Να υπάρχει ανοχή από όλους και να προσπαθήσει να βρει τον καινούργιο της δρόμο. Αλλά σίγουρα θα πρέπει να είμαστε όλοι εκεί. Ο καθένας από το πόστο του, για να βοηθήσουμε τον Παναθηναϊκό. Δεν είναι εύκολα πράγματα. Για εμένα, που κλείνω τριάντα χρόνια στην ομάδα, είναι παραπάνω από τη μισή μου ζωή. Στην αρχή υπάρχει σοκ και προβληματισμός, δεν είναι απλά μια ομάδα, μια επαγγελματική σχέση. Είναι μια οικογένεια, είμαστε εκεί τριάντα χρόνια μέρα και νύχτα…».

Για την απόφαση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και αν έχουν μιλήσει: «Δεν θέλω να πω πολλά. Ο Δημήτρης έκανε ό,τι μπορούσε για να κρατήσει την ομάδα σε υψηλό επίπεδο και έκανε πάρα πολλά, πέτυχε πολλά πράγματα δεδομένων των συνθηκών. Τώρα είναι χρέος όλων μας να κρατήσουμε την ομάδα όσο μπορούμε… Δεν έχω προλάβει να μιλήσω με τον Δημήτρη, μιλάω με τους υπόλοιπους στην ομάδα, με τα άλλα παιδιά. Όλοι είναι σε μια προσμονή, σε ένα μικρό σοκ, όλοι περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει».

Αν θα παραμείνει ο ίδιος την επόμενη σεζόν στο «τριφύλλι»: «Το εύχομαι και θα είμαι εκεί πάντα για ό,τι με χρειαστεί. Έχουμε τις ακαδημίες, έχουμε τόσα παιδιά που περιμένουν και το δικό τους αύριο. Έχουμε υποχρεώσεις απέναντι σε ανθρώπους και πρέπει να φανούμε αντάξιοι του ονόματός μας».

Αν έχει έρθει η ώρα για να γίνει πράξη το «στις χαρές και τις λύπες μαζί», που είχε πει όταν αποσύρθηκε: «Η ουσία εκεί δεν κρύβεται; Αυτή τη στιγμή είμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση. Αν είμαστε, όπως λέμε, όλοι Παναθηναϊκοί, τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να βοηθήσουμε όλοι. Μόνο στα εύκολα θα είμαστε; Στις χαρές είναι όλα εύκολα, τώρα είναι που πρέπει να είμαστε όλοι εκεί. Και θα είμαστε για να βοηθήσουμε…».