Γαλατάσαραϊ: Επίσημη παραδοχή πως πήρε λεφτά από τη FIBA για να επιλέξει το BCL

Mέλος του Δ.Σ της Γαλατάσαραϊ, παραδέχθηκε με δηλώσεις του ότι έλαβαν από τη FIBA 350.000 ευρώ για να επιλέξουν το Basketball Champions League και να φύγουν από το Eurocup.

Γαλατάσαραϊ: Επίσημη παραδοχή πως πήρε λεφτά από τη FIBA για να επιλέξει το BCL

Πριν λίγες ημέρες μόλις, ο Τζόρντι Μπερτομέου είχε πετάξει το καρφί του πως «εμείς, δεν πληρώνουμε ομάδες για να επιλέξουν τις διοργανώσεις τους». Η επιβεβαίωση ήρθε απρόσμενα και μάλιστα από επίσημα χείλη.

Ο Ομέρ Τσανσέβερ, μέλος του Δ.Σ της Γαλατάσαραϊ, παραδέχθηκε με δηλώσεις του ότι έλαβαν από τη FIBA 350.000 ευρώ για να επιλέξουν το Basketball Champions League και να φύγουν από το Eurocup.

«Κάναμε μία καλή συμφωνία λόγω του brand name της Γαλατάσαραϊ και πήραμε 350.000 ευρώ. Μόλις υπογράψαμε το ανακοινώσαμε. Υπογράψαμε συμβόλαιο για 3+2 χρόνια» ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του Τσανσέβερ.

Όπως καταλαβαίνει κανείς η συγκεκριμένη δήλωση όχι απλά θα συζητηθεί, αλλά απροκάλυπτα μιλάμε για κάτι πέρα του ευ αγωνίζεσθε και του fair play. Πολλοί φαντάζονται μάλιστα, πως την ίδια πρακτική μπορεί να ακολούθησε η FIBA και με τις Τόφας Προύσα, Νταρουσάφακα, Μπιλμπάο και Ρίτας Βίλνιους, οι οποίες και αυτές άφησαν το Eurocup και μεταπήδησαν στο Basketball Champions League.