Μακάμπι: Προβλήματα για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο

Δύο παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου στη Μακάμπι Τελ Αβίβ έσπασαν την καραντίνα, άλλοι βάλλουν κατά της Winner league και ο Όμρι Κάσπι μίλησε για τις υπερβολικές απαιτήσεις της λίγκας. 

Μακάμπι: Προβλήματα για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο

Την ώρα που το πρωτάθλημα στο Ισραήλ θα κάνει επανεκκίνηση στις 20 Ιουνίου, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει μερικούς πονοκεφάλους να αντιμετωπίσει. Δύο παίκτες του- συγκεκριμένα οι Κοέν και Κολογιάρο- έσπασαν την καραντίνα και απειλούνται με πρόστιμο, με την είδηση της παραβίασης του υγειονομικού πρωτοκόλλου να παραδέχεται επίσημα και η Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Η Winner league, ναι μεν θα ξεκινήσει, αλλά οι παίκτες βρίσκονται σε καραντίνα και θα είναι κλεισμένοι σε ξενοδοχείο. Πολλοί έχουν αντιδράσει και κυρίως ο Σκότι Ουίλμπεκιν, ο οποίος βρίσκεται σε ανοικτή αντιπαράθεση με την διοργανώτρια αρχή.

Για όλα αυτά, μίλησε ο Όμρι Κασπι στο Sport 5, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι είναι τελείως διαφορετικό να επιστρέφεις σε μια επαγγελματική ρουτίνα φορώντας μάσκες, γάντια και παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα και διαφορετικό να είσαι αθλητής όπου σε καθημερινή βάση υπάρχουν επαφές στην προπόνηση και στα παιχνίδια.

Οι παίκτες βρίσκονται εδώ για να παίξουν μπάσκετ. Πιστεύω ότι οι απαιτήσεις από τους ανθρώπους της λίγκας ώστε οι παίκτες να βρίσκονται σε απομόνωση στο σπίτι χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να βγουν έξω, για να πάνε στο παντοπωλείο ή στο φαρμακείο είναι υπερβολικές.

Οι παίκτες βρίσκονται υπό εξαιρετική πίεση, σε πλήρη απομόνωση και ειδικά όταν συζητάμε για την ψυχική υγεία αυτό είναι ένα σκανδαλώδες αίτημα».