Μιλουτίνοφ: «Χάκετ και Στρέλνιεκς έκαναν πιο εύκολη την απόφασή μου»

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ τόνισε πως σημαντικό ρόλο στην απόφασή του να μετακομίσει στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας έπαιξαν οι δύο πρώην "ερυθρόλευκοι" Ντάνιελ Χάκετ και Γιάνις Στρέλνιεκς, ενώ τόνισε πως ο πιο δύσκολος αντίπαλος που είχε αντιμετωπίσει, είναι ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης. 

Μιλουτίνοφ: «Χάκετ και Στρέλνιεκς έκαναν πιο εύκολη την απόφασή μου»

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ αποτελεί εδώ και λίγες μέρες παίκτη της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο Σέρβος σέντερ μίλησε στο επίσημο κανάλι της "ρωσικής αρκούδας" και υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως οι άλλοτε συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό Ντάνιελ Χάκετ και Γιάνις Στρέλνιεκς, έπαιξαν μεγάλο ρόλο στην απόφασή του να μετακομίσει στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο ίδιος είπε αρχικά: «Είμαι στην Αθήνα, εδώ δεν υπάρχει ακόμα καραντίνα. Όλα γυρνούν στην κανονικότητα, ο κόσμος είναι έξω, τα μαγαζιά ανοίγουν».

Για τους Χάκετ και Στρέλνιεκς, που ήταν συμπαίκτες στον Ολυμπιακό κι εκείνοι είναι πλέον στην ΤΣΣΚΑ: «Τους ξέρω καλά. Κάναμε πολύ παρέα κι εδώ. Όταν ήταν να υπογράψω στην ΤΣΣΚΑ μίλησα μαζί τους. Μου είπαν τα καλύτερα για την ομάδα κι ότι ήταν η καλύτερη απόφαση, γιατί είναι σαν οικογένεια στην ΤΣΣΚΑ. Η γνώμη τους μετράει για μένα και με βοήθησε στην απόφασή μου».

Για τη Μόσχα ανέφερε: «Ξέρω πως ο καιρός εκεί είναι αρκετά διαφορετικός από ότι έχω συνηθίσει πέντε χρόνια τώρα στην Ελλάδα. Κάνει κρύο κι υπάρχει πολλή κίνηση στους δρόμους. Αλλά από την άλλη ξέρω πως είναι και μια πολύ όμορφη πόλη και υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνεις».

Για τον δυσκολότερο αντίπαλο δήλωσε: «Ήμουν περίπου 17-18 ετών, ήμουν πολύ αδύνατος και αντιμετώπισα τον Σχορτσανίτη, που ήταν στην Μακάμπι. Ήμουν 20 κιλά ελαφρύτερος, άρα φαντάζεστε την διαφορά».

Για το draft του ΝΒΑ το 2015 πρόσθεσε: «Δεν μπορούσα να πάω, γιατί είχα πρόβλημα με τη βίζα μου. Είχε πέσει το σύστημα. Αλλά δεν με πειράζει, γιατί ήμουν με την οικογένειά μου και άτομα που αγαπάω πολύ κι είναι δίπλα μου στη ζωή μου».

Για την αγαπημένη του ομάδα στο ποδόσφαιρο: «Η Μπορούσια Ντόρτμουντ. Μου αρέσουν πολύ για τους φιλάθλους που έχουν και γιατί παίζουν όμορφο ποδόσφαιρο».

Για το σκύλο του, τον Μπάτζερ, εκμυστηρεύτηκε: «Ζούσα μαζί του όσο ήμουν στην Παρτίζαν. Πέρασα όμορφες στιγμές μαζί του. Είναι δύσκολο να βλέπω παλιές φωτογραφίες μου μαζί του, περνούσαμε πολύ ωραία. Είχε κάποια προβλήματα με την καρδιά του, που αντιμετωπίζει η ράτσα του. Ήταν πολύ δύσκολο και θλιβερό για μένα, ακόμα μου λείπει».