Ποιος είναι καλύτερος, ο Γκάλης ή ο Λάρκιν; (vids)

Στην Ισπανία μπαίνουν σε μία σύγκριση που ιντριγκάρει: Νίκος Γκάλης ή Σέιν Λάρκιν;

Ποιος είναι καλύτερος, ο Γκάλης ή ο Λάρκιν; (vids)

Οι συγκρίσεις ανέκαθεν άρεσαν και ιντρίγκαραν και το ισπανικό KIA en Zona τόλμησε να αναρωτηθεί: Ποιος είναι καλύτερος; Ο Νίκος Γκάλης ή ο Σέιν Λάρκιν;

Το ισπανικό σάιτ αναφέρει…

«Πώς γίνεται ένας τύπος με μπόι 1μ.83, με πυκνά φρύδια και σκοτεινό βλέμμα να μπορεί να πηδάει τόσο ψηλά και να μένει στον αέρα περισσότερο από τα... θηρία; Από τους αντιπάλους του που ήταν ψηλότεροι κατά 35-40 πόντους; Κι όμως γίνεται! Αυτός ήταν ο Νίκος Γκάλης! Ένας εξωπραγματικός σκόρερ, ένας ήσυχος τύπος που εκτόξευσε το μπάσκετ στην Ελλάδα των 80s κι έγινε Θεός από το Νιου Τζέρσεϊ ως τον Όλυμπο!

Όταν ο Σέιν Λάρκιν συμμετείχε στο 2013 NBA Draft Combine Measurements, τον μέτρησαν 1μ.78 χωρίς αθλητικά παπούτσια. Ο Γκάλης και ο Λάρκιν έχουν ομοιότητες σε ό,τι αφορά τη σωματοδομή και το παιχνίδι τους, τις ικανότητες τους στο σκοράρισμα, το ότι πρόκειται για τους απόλυτους σταρ των ομάδων τους, το ότι ηγούνται ενός winning system που στηρίζεται κυρίως στο ταλέντο και τις ικανότητες ενός παίκτη. Ο Λάρκιν ξεχωρίζει στο σύγχρονο μπάσκετ όπου οι ηγέτες είναι κυρίως αθλητές, άνω του 1μ90 που τους πλαισιώνει ένα εξαιρετικό supporting cast.

Ο Λάρκιν και ο Γκάλης γνωρίζουν ότι το 90% των κατοχών θα περάσει από τα χέρια τους, ότι οι αντίπαλες άμυνες θα προσαρμοστούν πάνω τους. Η ικανότητα τους μπαίνει στην εξίσωση με τη δύναμη στα πόδια, την καρδιά και το μυαλό. Ο Γκάλης μπορούσε να σκοράρει 45 πόντους σε κάθε παιχνίδι top επιπέδου στην Ευρώπη. Ήταν τόσο απλό γι' αυτόν, σαν να έπινε καφέ στο Satriale's Pork Store, στη σειρά Sopranos! Ο Άρης ήταν στο απόγειο του με τον Γκάλη στο ρόστερ: Σε 11 σεζόν μέτρησε 35+ πόντους ανά αγώνα, όταν μάλιστα η ελληνική λίγκα ήταν από τις πιο δυνατές στην Ευρώπη.

Ο Λάρκιν δεν βρήκε θέση στο ΝΒΑ. Σε ό,τι αφορά την Εφές, η τουρκική ομάδα έχει πετύχει κάτι πραγματικά σημαντικό τα τελευταία χρόνια: Βρήκε χημεία. Ο Αμερικανός την ανέβασε επίπεδο, τοποθετώντας την στην κατηγορία των contenders και των φαβορί. Πέρσι ήταν φιναλίστ και φέτος ήταν πρώτη πριν από τη διακοπή. Ακόμα ένα μικρό θαύμα για ένα κοντό παίκτη, έναν ήσυχο τύπο εκτός παρκέ που κάνει απίθανα πράγματα με την μπάλα τα χέρια του.

Ποιος είναι καλύτερος; Ο Λάρκιν ή ο Γκάλης;