Η ELPA έκανε συστάσεις στην ισραηλινή λίγκα

H ELPA έστειλε επιστολή στην ισραηλινή λίγκα κάνοντας συστάσεις για το υγειονομικό πρωτόκολλο του πρωταθλήματος αλλά και τη καραντίνα.

Η ELPA έκανε συστάσεις στην ισραηλινή λίγκα

Αν και δεν έχει κάποια αρμοδιότητα, εν τούτοις, η Ένωση παικτών της Euroleague έκανε συστάσεις στην ισραηλινή λίγκα, τη Winner league, για το υγειονομικό πρωτόκολλο του πρωταθλήματος, για το οποίο μετρούν αντίστροφα να εκκινήσει, αλλά και την καραντίνα που βάζει τους παίκτες.

Η ELPA στην επιστολή της αναφέρει:

«Είμαστε πολύ ανήσυχοι για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που επιβλήθηκαν στη Winner League για τη συνέχιση της αγωνιστικής περιόδου, καθώς πιστεύουμε πως αυτά δεν περιλαμβάνουν ασφαλή μέτρα πρόληψης και ασφάλειας.

Επίσης, η απομόνωση των παικτών στο σπίτι τους μέχρι το τέλος της σεζόν, ειδικά μετά από σχεδόν τρεις μήνες καραντίνας, δεν είναι κάτι ανθρώπινο και δημιουργεί έντονες ανησυχίες για τα αποτελέσματα που μπορεί να έχει κάτι τέτοιο στην πνευματική υγεία όλων.

Είναι πολύ σημαντικό να λαμβάνουμε υπόψιν όχι μόνο το ρίσκο να κολλήσει κάποιος τον κορονοϊό, αλλά επίσης το μεγάλο ρίσκο του τραυματισμού ή του επηρεασμού της πνευματικής υγείας των παικτών, που θα μπορούσε να επηρεάσει την καριέρα και να αλλάξει επίσης την εικόνα του πρωταθλήματος στο μέλλον».