Προπονητής Βαλένθια: «Παίκτες επέστρεψαν από την καραντίνα με κατάθλιψη»

Αρνητικές επιπτώσεις είχε στους παίκτες της Βαλένθια η καραντίνα σύμφωνα με τον προπονητή των "νυχτερίδων" Χάουμε Πονσαρνάου καθώς αρκετοί από αυτούς επέστρεψαν με εικόνα κατάθλιψης όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε. 

Προπονητής Βαλένθια: «Παίκτες επέστρεψαν από την καραντίνα με κατάθλιψη»

Μία από τις πρώτες ομάδες που επέστρεψαν και πάλι στις προπονήσεις εν μέσω κορονοϊού, ήταν η Βαλένθια, λόγω της ενδεχόμενης συνέχειας της ACB και της EuroLeague. Ωστόσο σύμφωνα με τον τεχνικό των "νυχτερίδων" Χάουμε Πονσαρνάου, οι επιπτώσεις της καραντίνας λόγω του κορονοϊού ήταν μεγάλες για την ομάδα του, κυρίως σε ψυχολογικό επίπεδο.

Ο έμπειρος προπονητής παραχώρησε συνέντευξη στο σάιτ "laprovincias" και σε ερώτηση για την κατάσταση που βρήκε τους παίκτες του μετά την επιστροφή τους στις προπονήσεις έπειτα από την καραντίνα υποστήριξε πως κάποιοι από αυτούς επέστρεψαν με σημάδια κατάθλιψης. Αναλυτικά όσα είπε:

"Ήμασταν πάντα διαθέσιμοι για τους παίκτες μας, χωρίς να τους πιέζουμε. Όταν επέστρεψαν όμως διαπιστώσαμε κάποια ανησυχητικά σημάδια. Υπήρχαν παίκτες που ήταν χειρότερα από ότι υπολογίζαμε και επέστρεψαν από την καραντίνα έχοντας εικόνα κατάθλιψης", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πονσαρνάου, για να προσθέσει:

"Όλο αυτό που έγινε έχει επηρεάσει τους πάντες. Τώρα προφανώς η διάθεσή τους έχει βελτιωθεί αφού επέστρεψαν στην δουλειά και βλέπουν τους συμπαίκτες τους. Μπορεί να μοιάζει ανόητο, αλλά το να μπορείς να κάνεις αστεία με έναν άνθρωπο από κοντά και όχι μέσα από μία οθόνη τηλεόρασης έχει μεγάλη επίδραση στην ψυχολογία".

Κλείνοντας, ο έμπειρος τεχνικός ανέφερε και τους προβληματισμούς όλων των παικτών στο ενδεχόμενο επανέναρξης της σεζόν και τους τρεις κυριότερους φόβους τους:

"Οι παίκτες τα σκέφτονται όλα και έχουν τρεις φόβους: Ο πρώτος είναι η πανδημία και η ανησυχία μήπως μεταδώσουν τον ιό σε κάποιο άτομο της οικογένειάς τους. Ο δεύτερος φόβος είναι αυτός ενός πιθανού τραυματισμού, αφού θα κληθούν να παίξουν έπειτα από μεγάλη αποχή.

Ο τρίτος φόβος αφορά τους παίκτες που δεν έχουν εγγυημένο συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν και σκέφτονται ότι αν χρειαστεί να παίξουν θα ρισκάρουν, αφού μπορεί είτε να κολλήσουν τον ιό, είτε να τραυματιστούν είτε να μην παίξουν καλά".