NCAA: Πέθανε ο προπονητής Έντι Σάτον - Σε τρεις μήνες θα έμπαινε στο Hall of Fame

Θρήνος στο κολεγικό μπάσκετ ύστερα από την είδηση του θανάτου του θρυλικού προπονητή Έντι Σάτον σε ηλικία 84 ετών. 

NCAA: Πέθανε ο προπονητής Έντι Σάτον - Σε τρεις μήνες θα έμπαινε στο Hall of Fame

Στο πένθος βυθίστηκε το κολεγιακό μπάσκετ της Αμερικής καθώς πέθανε σε ηλικία 84 ετών ο θρυλικός προπονητής Έντι Σάτον. Να σημειωθεί, ότι ο Σάτον πριν από κάποιους μήνες είχε ενημερωθεί ότι θα μπει στο Hall of Fame σε τρεις μήνες μαζί με τον Κόμπι Μπράιαντ, ως μέλος της κλάσης του 2020.

Ο Σάτον ήταν ο πρώτος προπονητής στην ιστορία του κολεγιακού μπάσκετ που κατάφερε να οδηγήσει τέσσερα διαφορετικά κολέγια στην τελική φάση. Εξάσκησε το επάγγελμα του προπονητή για περισσότερα από 50 χρόνια, περνώντας από έξι κολέγια και ένα Γυμνάσιο, με τον περισσότερο κόσμο να τον ξέρει από την θητεία του στο Οκλαχόμα Στέιτ, στον πάγκο του οποίου έμεινε από το 1990 έως το 2006.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο ίδιος δεν κέρδισε κάποιον τίτλο, ωστόσο κατάφερε να αφήσει το στίγμα του καθώς όταν έκλεισε την καριέρα του ανήκε στο σπάνιο κλαμπ των προπονητών με +800 νίκες (είχε συνολικό ρεκόρ 806 νίκες - 326 ήττες), όντας συνολικά στην 25η θέση όλων των εποχών, έχοντας για μεγαλύτερα παράσημα τρεις πορείες μέχρι το Final Four, ενώ δύο φορές αναδείχθηκε προπονητής της χρονιάς (1978 και 1986).